Kattengras (Cyperus Alternifolius) verzorgen

Kan jouw kat maar niet van al je planten afblijven? Dan is hier de oplossing: Cyperus Alternifolius. Oftewel, Kattengras. Een plant met de looks van gras, maar dan voor binnen. De plant heeft een frisgroene kleur en dient voor katten als haarbal reiniger. Als we heel eerlijk zijn is Kattengras niets anders dan wilde gerst gezaaid in een potje. Ach, als de katten maar gelukkig zijn. Of niet? 

Indirect zonlicht

Geen luchtzuiverende plant

Eens per 2 weken water geven

Geen extra voeding nodig

Hoe verzorg je een Kattengras?

De juiste standplaats

Kattengras groeit het beste op een standplaats met indirect zonlicht tot halfschaduw. Schaduwrijke plekken dus! Met direct zonlicht maak je de plant eerder dood, dan dat je er goed aan doet.

Plantenvoeding

We verbieden niet graag iets, maar plantenvoeding voor Kattengras is geen goed idee. Het Kattengras wordt speciaal gekweekt zonder bestrijdingsmiddel en andere chemische stoffen. Zodra je plantenvoeding toedient kan dit gevaarlijk zijn voor je kat.

Verpotten

Verpotten van Kattengras is niet nodig. De meeste katten genieten zo van Kattengras dat de plant al snel kaal wordt. Voordat verpotten écht nodig is, heeft je kat de plant al zo goed als opgegeten. Ach, dan blijft ‘ie tenminste van andere kamerplanten af.

Kattengras water geven

Geef het Kattengras regelmatig water. Denk aan eens per 1,5 á 2 weken. Het is niet nodig om de bodem continue vochtig te houden. We raden wel aan om de plant in een bloempot met schotel te zetten. Zo voorkom je natte voeten en uiteindelijk wortelrot.

Luchtzuiverende functie

Echt luchtzuiverend is Kattengras niet. Ach, wat heeft je kat er ook aan! Helemaal niets toch? Hij vindt het blad al leuk en lekker genoeg. Daar kan een luchtzuiverende functie niet tegenop! 

Is Kattengras giftig?

Nee, Kattengras is niet giftig. Huisdieren en kinderen zijn dus veilig!

Ziektes en bijzonderheden

Kattengras is niet gevoelig voor ziektes of ongedierte. Mocht de plant hier toch last van krijgen kun je proberen met de hand en een harde waterstraal de plant schoon te spuiten. Gebruik geen bestrijdingsmiddel bij Kattengras. Bestrijdingsmiddel is gevaarlijk voor je huisdieren!