Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Kamerplanten verzorgen

Benieuwd hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen? Wij hebben per kamerplant uitgebreide handleidingen voor je samengesteld. Dan weet je namelijk precies wat jouw groene vriend nodig heeft. En dat is in de meeste gevallen wel meer dan simpelweg liefde.

Ga naar:   A    B    C    D    E    F    G    K    L    M    O    P    R    S    V    W    Y    Z

Lap je kamerplanten op in 5 eenvoudige stappen

1. Tijd voor een verhuizing

De ene plant groet het liefst in de schaduw, terwijl de ander zo veel mogelijk zonnestralen wil meepakken. Het is dan ook goed om na te gaan of je plant wel op de juiste plaats staat.

Er zijn planten die door middel van gele bladeren laten zien dat ze teveel of te weinig zonlicht krijgen. Twijfel je hieraan? Verplaats de plant eens twee meter naar achter en test dit een tijdje uit. Helpt dit niet?

2. Houd de vochtigheid in de gaten

Doodsoorzaak nummer één bij kamerplantenwortelrot. Dit komt door een overschot aan water. Steek daarom dan ook regelmatig eens je vinger in de potgrond rondom je groene vriend. Zorg ervoor dat je je vinger goed diep in de grond steekt.

Vaak is het wat dieper in de aarde nog vrij vochtig, en heeft je kamerplant helemaal nog geen water nodig! Voordat je de plant verzuipt, check zijn vochtigheid.

Let daarnaast ook goed op de vochtigheid in huis! Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer je lekker aan het stoken bent met je verwarming, kan dit nogal hard werken worden voor je kamerplant. Besproei daarom eens in de zoveel tijd de bladeren met een plantenspuit. Vooral kamerplanten die grotendeels uit vocht bestaan hebben deze regendouche hard nodig!

3. Kies de juiste aarde

Net als een mens heeft je kamerplant voedingsstoffen nodig. Giet daarom je planten niet zomaar in de potgrond die je toevallig nog hebt liggen, maar kies de aarde die je plant nodig heeft. Op het etiket van je kamerplant kun je vinden in wat voor soort potgrond hij het liefste leeft.

Daarnaast hebben kamerplanten zoals de Musa, oftewel de Bananenplant, tijdens warmere perioden wat extra voeding nodig. Plantenvoeding mix je samen met de juiste hoeveelheid water, en giet je zo de aarde in. Simpel, maar zeker effectief!

4. Verpotten, stekken en toppen

De meeste planten hebben het nodig om eens per jaar verpot te worden. Haal je plant voorzichtig uit zijn pot, en plaats de plant in een grotere pot met nieuwe potgrond. Is je plant vermeerderd? Dan kan het wellicht ook goed zijn om je plant te stekken en te toppen.

Bij het toppen van en plant knip je de bovenste blaadjes af, zodat er vollere blaadjes terug groeien. Dit gebeurt vaak bij kruidenplantjes. Het stekken van een plant kan verschillen, kijk dan ook goed wat voor soort plant je hebt. Heb je nog nooit een plant gestekt? Bekijk onze video’s!

5. Leer je plant kennen

Net als mensen heeft iedere kamerplant een andere gebruiksaanwijzing. Leer je plant kennen! Er zijn planten die het liefst een paar keer per week besproeid worden met water, en er zitten enkele tussen die graag zo droog mogelijk staan. Hebben jij en een vriendin dezelfde kamerplant? Luister dan vooral goed naar je eigen groene vriend. Elke plant reageert anders!

Wellicht vind je één van de volgende blogs ook interessant

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

1