Philodendron kopen

Philodendron

Araceae

De Philodendron is een kamerplant met roots in de regenwouden van Zuid-Amerika. In de natuur is de Philodendron écht een klimplant. Bomen of grote planten, het maakt de plant niet uit. Het is een plant met weinig onderhoud, waardoor je hem terugziet in vele kantoren.

Het verzorgen van de Philodendron is zeer eenvoudig. Eens per week een slokje water en that’s it! Ook het stekken van de Philodendron is voor iedereen goed te doen. Je hoeft geen groene vingers te hebben om de plant te stekken. Onze Philodendron’s vind je hieronder.

De Philodendron, een bekend exemplaar aanwezig in veel huizen en kantoorruimtes. Vooral de Monstera is voor velen niet onbekend. Toch bestaat de Philodendron familie uit nog veel meer soorten. De meeste soorten zijn extreem goed in het zuiveren van de lucht, hebben prachtig en groot groen blad en zijn niet moeilijk in de verzorging. Klinkt als de ideale kamerplant, of niet?

Waar liggen de roots van de Philodendron?

Oorspronkelijk behoort de Philodendron bij de Aronskelk familie. Oftewel de Araceae! Deze familie komt uit Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied. Hier is de Philodendron vooral bekend als klimplant.

In 1644 werd er al voor het eerst over de Philodendron geschreven. Toen had hij nog niet zijn naam Philodendron, want die kwam pas in 1829. Hoe dan ook, deze familie heeft al diepe gewortelde roots in de planten scene.

De Philodendron is de moeilijkste niet

Als je de Philodendron altijd in vochtige aarde laat staan wel! Deze familie is de moeilijkste niet. Een plekje met wat minder licht? Geen probleem! De Philodendron vindt het namelijk geen probleem om wat minder licht te krijgen.

De ideale temperatuur is ergens tussen de 20 en 16 graden. Let op! Dit is geen reden om je kamerplant naast de verwarming te zetten. Hier wordt geen enkele plant blij van!

De betekenis van de naam Philodendron betekent liefdesboom.

Laatste tips

Oke, de naam is dan wellicht iets vrij vertaald, maar het klopt wel! Philo bekent namelijk liefde of passie, en Dendron kun je in het Grieks vertalen naar boom. Een liefdesboom of boom vol passie dus!

Iedereen met een Philodendron in huis kan die betekenis vast wel beamen. De kamerplant is makkelijk in verzorging en toont al gauw haar liefde voor jouw groene vingers. Nieuw blad groeit overal waar het kan.