Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Het verzorgen van je kerstboom doe je zo!

ZOMAAR WAT HANDIGE TIPS

Hoe verzorg je een kerstboom?

Als je ook dit jaar weer een echte kerstboom hebt aangeschaft, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een kerstboom verzorgen?
En stel je koopt een kerstboom met kluit, hoe zorg je er dan voor dat je de kerstboom volgend jaar opnieuw kunt gebruiken? Wij leggen ‘t je uit!

Laat de kerstboom wennen aan zijn nieuwe huis

Heb je een kerstboom gekocht? Laat deze dan eerst een nachtje in de schuur of in de garage staan. Een kerstboom komt vaak van buiten, en moet nogal wennen aan de warme temperatuur van een huis. Door de kerstboom eerst te laten wennen in een schuur of garage is de stap van buiten naar binnen kleiner.

Een beetje extra liefde

Heb je een kerstboom gekocht met kluit – een beetje aarde rondom de wortels – dan is het belangrijk om deze flink water te geven. Geef de kerstboom eerst een goede scheut water en de bouw dit de aankomende dagen af. Een keer per week een flinke slok is voldoende. Hierbij kun je eens in de zoveel tijd ook plantenvoeding toevoegen. Plantenvoeding zorgt ervoor dat de boom langer in conditie blijft, en dus zijn naalden behoudt.

Tijdens de koude dagen

Net als vrijwel alle kamerplanten staat een kerstboom liever niet te dicht bij de verwarming. Een verwarming kan zorgen voor uitdroging van de kerstboom. Wat resulteert in het loslaten van naalden. De kerstboom groeit op in de koude natuur en is dus niet zo’n fan van de verwarming.

Een slokje voor de dorst

Wil je de kerstboom extra verzorgen? Zet hem dan in een diepe schaal of schotel, en giet hier een laagje water bij. Dit laagje water zorgt ervoor dat hij altijd genoeg vocht heeft. Hij zal dit laagje water dan ook liefdevol opdrinken. Iedere week als je hem water geeft zal dit laagje weer aangevuld worden, en zal hij genieten van zijn slokjes water.

Wil je niet alleen genieten van je kerstboom tijdens kerst, maar ook erna? Lees dan vooral onderstaande tips voor de verzorging van je kerstboom buiten.

Kerstboom met kluit hergebruiken in 4 stappen

Ben je een liefhebber van kerst, en met name de kerstboom? Een kerstboom kun je prima het hele jaar verzorgen om jouw kerstgevoel te behouden. Belangrijk hierbij is dat je een kerstboom koopt die met een pot is gekweekt. Heb je een kerstboom in pot gekocht? Let dan op!

1. De kerstboom zo kort mogelijk in huis

De kop zegt het al. Ondanks dat de kerstboom zo’n gezellige sfeer geeft, laat deze niet langer binnen staan dan nodig. Hij groeit het liefst in de natuur en die warmte van het huis doet hem geen goed.

2. Laat de kerstboom niet doodvriezen

Tijd om je kerstboom te planten in de tuin? Wacht dan even als buiten vriest. Hij komt net van het gezellige warme huis, en wordt neergezet in een vrieskist. Geen goed idee dus! Laat de kerstboom voor het planten dan ook weer even wennen in de garage of schuur. Zo kan de kerstboom weer wennen aan de kou van buiten.

3. Kies de juiste standplaats

Tijd om te planten? Zorg ervoor dat je een plaats uitzoekt waar de kerstboom lekker kan groeien. Het kan even duren, maar een kerstboom kan 10 meter worden. Houd hier dan ook rekening mee!

4. Kerstboom verzorgen

Wil je de kerstboom volgend jaar weer gebruiken? Plant de kerstboom dan inclusief pot in de grond. Laat hierbij de pot een beetje boven de grond uitsteken. Geef de kerstboom de eerste keer flink water en blijf hem vooral regelmatig water geven. Wil je de kerstboom niet volgend jaar hergebruiken? Haal dan de pot van de kerstboom en graaf een hem flink in met goede potgrond. Geef hem flink water en blijf de kerstboom ook iedere week goed water geven.

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0