Onze plantenblog

Op zoek naar informatie over kamerplanten? Dan zit je bij onze plantenblog helemaal goed.

Wortelrot herkennen en direct oplossen

Als je teveel water geeft kunnen de wortels van de plant geen zuurstof meer halen uit de aarde. Hierdoor gaan de wortels uiteindelijk rotten. Hoe kun je wortelrot herkennen en oplossen?

Kamerplanten water geven

Water geven is misschien niet iets waar je zin in hebt, maar wat wel degelijk nodig is. Kamerplanten hebben water nodig zodat de voedingsstoffen in de plant getransporteerd kunnen worden.

Rouwvliegjes bestrijden met zand, wijn of azijn?

Vliegen er kleine en slome vliegjes rondom je plantenpotten? Dan heb je last van het hardnekkige fenomeen rouwvliegjes.

Tips voor het verpotten van kamerplanten

Het is zeker niet nodig om een kamerplant ieder jaar te verpotten. Maar ook zonder dat een plant zichtbaar groeit, kan ompotten wel degelijk goed zijn voor de plant. Hoe dat zit? Lees dan vooral verder!

Giftige kamerplanten voor katten

Kamerplanten zijn leuk om naar te kijken, fleuren een ruimte op én zijn goed voor je gezondheid. Toch kan een kamerplant voor je kat of hond juist levensgevaarlijk zijn!

DIY: Mosstok zelf maken in 4 stappen

Voor echte klimplanten zoals de Monstera kan een mosstok handig zijn. De kamerplant zal niet alleen sneller en de hoogte in groeien, ook de bladeren van de plant zullen groter worden.

Planten voor op de vensterbank

Een plant op de vensterbank vermijd inkijk en is erg sfeervol. Naast dat vensterbanken niet even breed zijn, is ook niet iedere plant geschikt voor een plek bij het raam. Welke planten kunnen er wel bij jou op de vensterbank?

Hoeveel zonlicht heeft een kamerplant nodig?

Niet alle kamerplanten hebben evenveel zonlicht nodig. Hoe weet je precies wat je plant nodig heeft? En wat voor soort licht komt er eigenlijk jouw huis binnen?

Schimmel in een ecosysteem weghalen en oplossen

Als de luchtvochtigheid in het ecosysteem, bijvoorbeeld door warme zomerdagen, te hoog wordt, kunnen de planten niet alle vocht opnemen en gaan schimmelen. Het oplossen ervan kan nogal een klusje zijn, maar het is het zeker waard.

Kamerplanten stekken

Wil je jouw kamerplant vermeerderen? Dat kan eenvoudig met ons stappenplan! Zoek de juiste plant en klik door voor alle uitleg.

Volg ons op Instagram