Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Zo laat je een basilicumplant weer stralen

ZOMAAR WAT HANDIGE TIPS

Hoe verzorg je een basilicumplant?

Een basilicumplantje in leven houden blijkt toch vaak moeilijker dan je denkt! Hoe dat komt? Je kunt je beter afvragen hoe je ze dan wél in leven houdt. Want bij zo’n kruidenplantje in leven houden komt toch meer kijken dan je denkt.
Zorg in ieder geval voor genoeg licht, maar vermijd te veel direct zonlicht. Ga daarna niet te veel in de weer met een gieter. Daar zijn de wortels van een kruidenplant niet tegen bestand.

De beste plek om een Basilicumplant te kopen?

In een tuincentrum! Ja, dat hoor je goed. Je koopt de Basilicum, of waarschijnlijk ieder andere kruidenplant, misschien wel altijd bij de supermarkt. Maar, supermarktmedewerkers zijn geen kwekers. Planten in de supermarkt zijn vaak goedkoop, maar beschikken zeker niet over een goede kwaliteit.

Basilicumplant opbeuren in 5 stappen

1. Een warm beschermlaagje

Waarschijnlijk is dit een van de eerste dingen die je doet. Het folie verwijderen. Daar ga je al! Laat het folie lekker zitten. De folie is misschien lelijk, maar laat je kruidenplantje wel wat langer leven. Toch zijn beschermlaagje weghalen? Dan zakt hij binnen de kortste keren in elkaar van ellende.

2. Zonnebank pakken?

Heb je het folie laten zitten? Dan kun je een goed plekje zoeken voor je kruidenplant. Kruiden hebben zonlicht nodig, dus zet ze vooral op een vensterbank. Kies direct een goede plek voor je kruidenplant uit. Niemand wordt blij van vaak verhuizen, en je kruidenplant ook niet!

3. Afblijven!

Gebruik een schaar. Of een scherp mesje desnoods! Gebruik alles wat schoon en scherp is, maar laat je handen thuis. Op je handen zitten bacteriën waar niet alle kruidenplantjes tegen kunnen. Pak daarom de schaar erbij en knip een paar takjes af. We snappen dat het leuker is om de blaadjes eraf te trekken, maar dat is voor niemand goed. Zeker niet voor je geliefde kruidenplantje! Voorzichtig aan dus.

4. Een volle bos

Zie je door alle takken het bos niet meer? Tijd om te verpotten! Knip een paar takjes af en zet deze in een pot met water. Zodra de takjes wortels krijgen kunnen ze verpot worden naar pot met aarde. Als je de kruidenplant nog langer in leven wil houden moet je ook regelmatig toppen. Hierbij haal je de bovenste blaadjes van de plant af. Dit toppen zorgt ervoor dat de blaadjes van je kruidenplant voller terug groeien.

5. Wateroverschot

Net als kamerplanten is er een grote doodsoorzaak bij de kruidenplant. Water. En vooral, teveel water. Geef nooit teveel water! En belangrijker: giet geen water van bovenaf in je kruidenplant. Je kunt beter een laagje water op een diep bord gieten, en dit bord onder de pot van je kruidenplant plaatsen. Blijf ondanks het laagje water wel de aarde van de plant voelen. Is deze te nat of juist te droog? Je weet ondertussen wel wat je moet doen. 😉

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0