Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Planten water geven tijdens vakantie. Hoe overleven ze?

ZOMAAR WAT HANDIGE TIPS

Hoe overleven planten als je op vakantie bent?

Het is bijna weer zo ver! Je vertrekt naar de camping, een all-inclusive, tropisch oord of gaat kamperen in de bossen. Hartstikke leuk voor jou, maar je kamerplanten dan?
Tijdens een vakantie laat je jouw planten moederziel alleen achter in je huis. Daarom hebben we speciaal voor de achterblijvers wat tips. Zodat ook zij overleven, zo zonder jou.

Verplaats je kamerplanten zodat ze minder water nodig hebben

Ben jij één van die Nederlanders die de gordijnen sluit als je op vakantie gaat? Goed bezig! Alleen voor de kamerplanten die je achterlaat wat minder natuurlijk. Verplaats dan hoe dan ook je planten naar een plek met (in)direct zonlicht. Zo weet je zeker dat je niet thuiskomt bij kasplantjes.

Goede voorbereiding = half werk

Top, je hebt stap 1 volbracht; Je hebt je kamerplanten een tijdelijk nieuwe plaats in je huis gegeven, en daarnaast heb je je gordijnen gesloten. Zo geef je inbrekers niet de kans om die mooie Strelitzia mee te nemen! 😉

Nadat je flink hebt gesjouwd met je planten is het tijd om ze te voorzien van water en plantenvoeding. Want zodra jij dorstig met een ijsje bij het zwembad zit, hebben jouw planten ook hartstikke dorst. Zeker als de temperaturen zomers zijn in Nederland! Maak eerst eens een berekening, want hoeveel waterbeurten missen ze nou echt? Waarschijnlijk minder dan je denkt! Één liter water geven aan je mini Begonia is namelijk zelfs als je op vakantie gaat geen goed idee.

Neem een plantenoppas

Beschik je over een Urban Jungle? Dan kun je natuurlijk altijd vragen of iemand die je vertrouwt water komt geven. Heb je een beste vriendin met weinig plantenkennis? Maak dan een handige checklist met datums en hoeveelheden water!

In de checklist geef je per plant aan hoeveel water ze nodig hebben. Maak het daarnaast nog makkelijker door datums toe te voegen. Deze datums kan je plantenoppas dan gemakkelijk afvinken! Zelfs voor een leek is planten verzorgen een eitje!

De handigste planten voor tijdens je vakantie

1. Zonliefhebbers

Vertoef je voor 2 weken op het strand? Dan missen kamerplanten die wekelijks water nodig hebben 2 beurten water, en dat kan eigenlijk prima. Je kunt bij vertrek het beste wat plantenvoeding toevoegen en een beetje extra water geven. Dan moet het eigenlijk wel in orde komen met die zonliefhebbers! Geef in ieder geval niet teveel water! Dit kan wortelrot veroorzaken, zelfs als je de twee weken erna geen water geeft.

2. Vetplanten en cactussen

De makkelijkste groene vriend is toch wel een vetplant of een stoere cactus. Helemaal als je wat langer op vakantie gaat! Deze groene vrienden kunnen namelijk makkelijk een maand zonder water. Ga je langer weg? Dat is voor de meeste cactussen en vetplanten geen probleem. Geef een normale hoeveelheid water bij vertrek en een maand later staan ze er nog exact hetzelfde bij. Wedden?

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0