Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Waarom gaan mijn kamerplanten altijd dood?

ZOMAAR WAT HANDIGE INFORMATIE

Wat is de doodsoorzaak van planten?

Planten zijn gezellig, mooi en in sommige gevallen ook nog eens luchtzuiverend. Toch lijkt het alsof iedere plant die bij jou in de buurt komt doodgaat. Aan je liefde voor planten ligt het niet, maar aan wat dan wel?
In de meeste gevallen kunnen we over de doodsoorzaak van planten kort zijn. Water. Meestal te veel, en in sommige gevallen juist veel en dan ook echt veel te weinig water.

Een nieuwe kamerplant krijgt bruin blad

Heb je er weleens aan gedacht om je kamerplant te verhuizen? Het kan namelijk maar zo zijn dat je groene vriendin zich in een veel te klein huis begeeft! Haal de plant voorzichtig uit de bloempot en kijk goed naar de wortels.

Wortels hebben leefruimte nodig. Sommige kamerplanten willen zelfs ieder jaar verhuizen naar een groter huis. Hierbij kan nieuwe potgrond ook essentieel zijn. In potgrond zitten namelijk erg belangrijke voedingsstoffen.

Als je de kamerplant in nieuwe potgrond wil zetten doe dit dan voorzichtig! De kans bestaat dat je de wortels per ongeluk beschadigd. Haal het grootste deel van de oude potgrond daarom zorgvuldig van de wortels af. Dan kan je plant de voeding uit de nieuwe potgrond extra goed opnemen.

Meestvoorkomende doodsoorzaken van planten

1. Te veel water

Het kan zijn dat je kamerplant heel tevreden met je is. Ze staat op de juiste plek in huis, krijgt genoeg licht en haar bloempot is ook zeker niet te klein. Toch schort er iets aan de relatie tussen jullie, en dit is in de meeste gevallen water.

Ondanks dat je een kamerplant graag wil verwennen, kun je dit beter niet doen met water. De meestvoorkomende doodsoorzaak bij kamerplanten is water, hier krijgt je kamerplant namelijk wortelrot van.

Je kunt het beste even opzoeken hoeveel water je groene vriend precies nodig heeft en met een maatbeker aan de slag. Die scheuten water worden je plant namelijk iets teveel.

2. Te veel of te weinig zonlicht

Planten hebben licht nodig. Dat klopt! Toch is het op de vensterbank zetten van je Ananasplant of een Yucca in de schaduw plaatsen niet ideaal. Zoek je kamerplant en ga op onderzoek uit. Hoeveel licht heeft je groene vriend nou echt nodig? Waarschijnlijk minder dan je denkt!

Je kunt kamerplanten altijd aan licht laten wennen. Zet de plant iedere dag een stapje dichter naar het raam, of zet hem iedere dag langer in het zonlicht. Houd wel in gedachten dat je van een hater geen liefhebber kunt maken. Dat kunnen planten ook niet met de zon.

De meeste kamerplanten krijgen last van gele bladeren als ze te weinig of teveel zon krijgen. Let dan ook goed op verkleurd blad!

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0