Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Help! Mijn kamerplant heeft gele afstervende bladeren

ZOMAAR WAT HANDIGE TIPS

Hoe herken je een ongelukkige kamerplant?

Geel blad. Vaak een teken dat er iets niet helemaal klopt. Toch kan het ook onderdeel zijn van de natuurlijk groei van jouw kamerplant. Hoe weet je of jouw kamerplant gelukkig is?
De ene plant laat zijn blad afsterven om ruimte te maken voor nieuw blad, terwijl een andere plant met de gele kleur hulp aan je vraagt. Kijk en luister goed!

Planten laten blad afsterven

Ja, dat klopt! Het kan zijn dat jouw kamerplant een van de planten is waarbij gele bladeren heel gewoon zijn. Ondanks dat ze gelukkig zijn! Dus het gele blad ligt zeker niet aan jouw verzorging.

Planten zoals de Alocasia laten oudere bladeren afsterven. Gedurende dit proces worden de bladeren geel. Door het oude blad te laten afsterven is er weer ruimte en energie voor nieuw blad.

3 redenen waarom jouw plant geel blad heeft

Als je plant steeds meer geel blad ontwikkeld en je geen groen blad meer ziet is er iets anders aan de hand. Er zijn op dat moment verschillende redenen waardoor blad geel kan kleuren.

1. Teveel water

De meest voorkomende reden van al jouw plantenproblemen. Water. Het beste wat je kunt doen is de aarde in de bloempot checken. Steek je vinger diep genoeg in de aarde om de vochtigheid te checken. Is de aarde aan de natte kant? Het beste kun je de kamerplant uit de bloempot halen, en de aarde van de wortels verwijderen. Geel blad bij teveel water kan namelijk zorgen voor wortelrot.

2. Te weinig licht

Heeft je kamerplant geen last van teveel water? Ga dan eens na of je plant op de juiste plaats staat. Als je plant te weinig water krijgt kan je plant blad gaan afstoten. Door te weinig licht moet je plant harder werken om zichzelf te onderhouden wat resulteert in geel blad.

3. Te veel voeding

Staat je plant op de juiste plaats? Dan kan het zijn dat je teveel voedingsstoffen geeft. Als je teveel voeding geeft worden de wortels van je plant beschadigd, wat kan zorgen voor geel blad. Let op! Ook te weinig voedingsstoffen kunnen zorgen voor geel blad. In de herfst en winter heeft een kamerplant amper voedingsstoffen nodig. In het najaar zal een plant namelijk minder groeien door het gebrek aan licht. In het voorjaar en tijdens de zomer heeft je plant juist wel extra voedingsstoffen nodig, vanwege het vele licht dat de plant krijgt. Zorg daarom voor een juiste balans!

Helpt bovenstaand stappenplan je kamerplant niet van zijn gele blad af? Stuur ons dan een berichtje. We denken graag met je mee!

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0