Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Scindapsus stekken voor beginners

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Scindapsus?

De Scindapsus is een plant in meerdere kleuren, verschillende vormen en groottes. Je herkent de plant waarschijnlijk als hangplant, al kun je de plant ook in een ‘gewone’ bloempot plaatsen. Van oorsprong komt de Scindapsus uit de grote Araceae familie, en is de verzorging van de plant eenvoudig. De Araceae familie is erg divers. Naast de Scindapsus behoren ook Alocasia’s, Dieffenbachia’s en Syngoniums bij de Araceae familie.

Het stekken van de Scindapsus is vrij eenvoudig. De reden hiervoor? Het plantje maakt tegenover elk blad een luchtwortel aan. Je kunt luchtwortels eenvoudig herkennen. Vaak begint een luchtwortel als een klein bruin knobbeltje en groeit uit tot echte stengel.

Benodigdheden

  • Scindapsus
  • Schaar
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water
  • Eventueel: bloempot met verse aarde

Scindapsus stekken in 4 stappen

1. Ontsmetten

Bij het stekken van een plant begin je eigenlijk altijd met het ontsmetten van het gereedschap. In dit geval kun je zowel stekken met een mes als met een schaar.

Maak de schaar en het mes schoon met pure alcohol of ontsmettingsmiddel. Zorg er daarna voor dat je het gereedschap goed afdroogt.

2. Knip de stek

Je stekt een Scindapsus door te knippen. Aangezien de plant erg handige luchtwortels groeit, is het stekken dan ook erg eenvoudig. Knip een stengel vlak na het blad af. Zorg ervoor dat de stek minstens 3 bladeren heeft.

Als de stek luchtwortels heeft moet het in ieder geval goed komen.

3. Stekken in water of aarde

De Scindapsus is te stekken in water én in aarde. Al kiezen wij liever voor de stekmethode met water. De wortels van de Scindapsus zien groeien is erg bijzonder om te zien.

Haal het onderste blad van de stek af. Zet daarna de stek in het water of in steek de stek in de aarde.

4. Bekijk de wortelgroei

Zodra de wortels rond de 10 cm zijn kun je de stek van de Scindapsus verplaatsen naar de aarde.

Geef in de eerste periode regelmatig water, maar niet iedere week. De overgang van water naar aarde kan namelijk nogal een shock zijn voor de stekjes.

Tip: voor een vollere Scindapsus kun je het beste meerdere stengels stekken. Uit een stek groeit namelijk slechts één nieuwe stengel. Met meerdere stekjes krijg je er meerdere, wat zorgt voor een volle plant.
Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0