Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Sansevieria stekken en vermeerderen

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Sansevieria?

Oorspronkelijk komt de Sansevieria uit het Zuiden van Afrika en Azië. Hier moest de plant zien te overleven in de hete woestijn. De Sansevieria behoort dan ook tot één van onze makkelijkste kamerplanten. Water geven is bijna niet nodig en ook over de standplaats doet de plant niet moeilijk.
Naast de makkelijke verzorging van de Sansevieria is stekken ook een eitje. Het moeilijkste aan het stekken van de Sansevieria is het geduld dat je moet hebben. De stek kan zelf eenvoudig overleven, daar hoef jij bijna niets voor te doen.

Benodigdheden

  • Sansevieria
  • Schaar
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water
  • Optioneel: stekpoeder

Sansevieria stekken in 4 stappen

1. De boel ontsmetten

Maak eerst de schaar die je gaat gebruiken goed schoon. Je kunt hiervoor het beste pure alcohol of ontsmettingsmiddel gebruiken. Laat daarna de schaar opdrogen, of maak deze voorzichtig droog.

2. Knippen of scheuren

Je kunt een Sansevieria stekken op twee manieren: door te knippen of te scheuren. Wij gebruiken liever de schaar, omdat je dan minder kans hebt om de moederplant te beschadigen. Knip een gezond blad dicht bij de grond af. Je kunt dus ook scheuren, maar doe dit voorzichtig.

3. Klaarmaken van de stek

Knip het blad in stukken van ongeveer 2,5 cm als je meerdere stekken zou willen. Maak daarna een inkeping onderaan het blad. Dit doe je door een omgekeerde V uit de onderkant van het blad te knippen. Breng – indien je stekpoeder in huis hebt – wat poeder op de open wond van de stek en moederplant aan. Laat hierna het blad drogen.

4. Op water of in de grond

Zodra het blad goed gedroogd is, kun je de stek in het water zetten. Ben je niet zo’n fan van stekken op water? Dan kun je ook het blad in verse (stek)potgrond steken. Giet hier een flinke scheut water bij. Zet zowel de stek op water als de stek in de grond op een zonnige plek. Na ongeveer één maand zullen de eerste wortels tevoorschijn komen.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0