Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Philodendron stekken zonder luchtwortels

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Philodendron?

De Philodendron is één van de makkelijke kamerplanten die er is. Van oorsprong komt de plant uit het regenwoud van Zuid-Amerika en groeit hij langs grote planten en bomen omhoog. Het leukste aan de plant is toch wel het blad. Om welke soort van de Philodendron het ook gaat, het blad van de plant zal je nooit teleurstellen. Één van de bekendste Philodendrons is toch wel de Monstera.

Het handigste aan de Philodendron is dat de plant luchtwortels groeit. Deze wortels groeien midden op de stam en kunnen in de natuur zelfs enkele meters langs worden. Dankzij deze luchtwortels is het stekken van de Philodendron een eitje!

Benodigdheden

  • Philodendron
  • Scherp mesje of schaar
  • Ontsmettingsmiddel
  • Glas, vaas(je) of mok met water
  • Optioneel: stekpoeder

Philodendron stekken in 4 stappen

1. Ontsmet het mes

Voor het stekken van een plant vinden wij het belangrijk dat de benodigdheden schoon zijn. Het mes dient dan ook ontsmet te zijn met pure alcohol of ontsmettingsmiddel. Hiermee voorkom je dat er onnodig bacteriën worden overgebracht naar de Philodendron.

2. Snijd de stengels

Je kunt een Philodendron stekken met of zonder luchtwortel. Al raden wij aan om te stekken met luchtwortel. Dit gaat niet alleen sneller, maar heeft op meer kans op succes. 

De Philodendron snijd je ongeveer 5 cm onder de luchtwortel. Wil je stekken zonder luchtwortel? Snijd de stengel dan schuin van de moederplant af. De kan op wortels is dan groter!

3. Stekpoeder voor wortelgroei

Wij raden aan om stekpoeder aan te brengen na het stekken. Dit doen wij op zowel de open wond van de stek als bij de moederplant. Laat het poeder goed opdrogen.

Heb je geen stekpoeder? Dat is natuurlijk geen probleem! Al kan het stekproces met stekpoeder wel veel sneller gaan. Stekpoeder bevorderd namelijk wortelgroei.

4. Afwachten maar

Zet het stekje in een vaas of glas met water. Zeker de luchtwortel mag volledig onder water komen te staan. Raakt er toevallig ook blad het water? Haal dit blad dan weg met een schone schaar of mes. 

Indien blad het water raakt gaat het blad schimmelen. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Alle energie gaat naar het beschimmelde blad, in plaats van naar wortelgroei.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0