Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Peperomia stekken met een bladstek

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Peperomia?

De Peperomia bestaat uit een familie met maar liefst 500 familieleden. Het leukste is misschien wel dat de plant verwant is aan de peper. Ja, dat hoor je goed! De Peperomia vindt het heerlijk als je ‘ie eens in de zoveel tijd vergeten wordt. Een beetje verwaarlozen mag dus best!
Het stekken van de Peperomia is bijna net zo eenvoudig als het verzorgen van de plant. Slechts een paar benodigdheden en binnen enkele weken is er wortelgroei te zien. Ideaal zo’n plant.

Benodigdheden

  • Peperomia
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Bloempot met water
  • Optioneel: plastic zakje

Peperomia stekken in 4 stappen

1. Begin met schoonmaken

Het klinkt misschien ietwat vreemd, maar schoonmaken is inderdaad de eerste stap bij stekken. Maak je het mes dat je gaat gebruiken niet schoon? Dan kan het zijn dat je onnodig bacteriën overbrengt op de moederplant of de stek.

Je kunt het mes vrij maken van bacteriën door het gebruik van ontsmettingsmiddel of pure alcohol.

2. Snijd de plant kaal

Ja, dat hoor je goed! Je stekt een Peperomia met het blad. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is net onder de steel aanzet het blad los te snijden.

Hoeveel stekken je maakt is helemaal aan jou! Of je nu slechts één stek zou willen of meerdere. Pak je mes erbij en snijd het blad voorzichtig los van de plant.

3. Planten maar!

De Peperomia wortelt het beste direct in de aarde. Steek de steelaanzet net onder de aarde, zodat de stek hier wortels uit kan groeien.

Het handigste is om de stek onder een plastic zakje te plaatsen. Je kunt het plastic zakje over de stek halen en vastmaken aan de bloempot. Zo zorg je voor een optimale luchtvochtigheid.

4. Wortelen en verpotten

Na zo’n twee weken is de stek geworteld. Je kunt het plastic zakje dan beter wel laten zitten. Houd goed de bodem van de stek in de gaten. Het is belangrijk om de vochtigheid goed op peil te houden.

Zodra je ziet dat er nieuwe bladgroei aankomt kun je de kas van de stek afhalen. Al raden wij wel aan om de bodem de eerste periode goed vochtig te houden.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0