Palmen stekken door te scheiden

ALLES OVER HET STEKKEN

Hoe stek je een Palm?

Palmen komen in alle soorten en maten. Van de Areca palm,tot de Kentia palm. Stuk voor stuk bijzondere planten. De meeste palmen zijn vrij eenvoudig te verzorgen. Ze zijn namelijk wel gewend aan extreme omstandigheden.

Voor het stekken van de palm heb je eigenlijk vrijwel geen benodigdheden nodig. Het stekken zelf is ook niet lastig. Al kan het geduld dat je nodig hebt na het stekken wel lastig zijn. Voordat een stek écht geworteld is ben je zo enkele weken tot maanden verder.

Benodigdheden

  • Palm
  • Oude handdoek
  • Een kraan in de buurt
  • Bloempot met verse potgrond

Palmen stekken in 4 stappen

Stap 1: wortels schoonmaken

Leg allereerst een oude handdoek op de grond in de buurt van een kraan, of op het aanrecht.

Een palm stek je door de verschillende scheuten van elkaar te scheiden. Haal de moederplant uit zijn pot en leg dan de wortels van de plant op de oude handdoek. Zo houd je eventuele schade beperkt.

Stap 2: spoel de kluit schoon

Het belangrijkste is om de wortels van de scheuten niet te scheuren of door te snijden.

Je kunt het beste de kluit spoelen onder een stromende kraan. Zet de kraan natuurlijk niet vol aan.

Als het goed is komen de wortels door het stromende water los van elkaar. Haal waar mogelijk de verstrikte wortels uit elkaar.

Stap 3: oppotten maar!

Zodra je de wortels uit elkaar hebt gehaald en van één kamerplant naar twee of meer bent gegaan kun je verpotten. Let er goed op dat de wortels erg gevoelig zijn na het spoelen en uit elkaar halen.

Stap 4: verzorgen van de stekken

Heb je de stekken verpot? Dan is het belangrijk om een lichte standplaats voor ze te vinden. Ook is het nodig om meer water dan normaal te geven. Met water stimuleer je de wortels om zich te hechten aan de aarde.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *