Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Pachira stekken met kopstekken

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Pachira?

De Geldboom, of zoals ‘ie officieel heet de Pachira, is een populair cadeau. Helemaal vanuit de moerassen van Oost-Brazilië, Panama en Costa Rica komt deze leuke plant. En dat de plant naast leuk ook nog eens makkelijk is, is een extra voordeel. De Pachira lijkt qua stam veel op de Schefflera, maar het zijn wel degelijk andere plantsoorten.

De plant heeft slechts eens in de drie weken water nodig. Dat is ongeveer dezelfde periode dat een Pachira stek nodig heeft om te wortelen. Een leuk project in de tussentijd dus!

Benodigdheden

  • Pachira
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Bloempot met verse potgrond
  • Optioneel: stekpoeder

Pachira stekken in 4 stappen

1. Het mes schoonmaken

De Pachira stek je door een kopstek te nemen of door verhoute stekken te laten wortelen. Voor beide gevallen heb je een scherp mes nodig.

Om geen bacteriën te verspreiden is het verstandig om een het mes goed schoon te maken. Je gebruikt hiervoor ontsmettingsmiddel of pure alcohol.

2. Snijd de stekken los

Wij raden aan om de Pachira te stekken met een kopstek. Dit is de meest eenvoudige en in huiskamers de meest succesvolle manier.

Snijd een kopstek van ongeveer 15 tot 20 centimeter. Het liefste is de stek half ‘verhout’. Dit is een stengel van vorige jaar waar nu uitlopers aan groeien. Laat op zijn minst een of twee bladeren aan de stek zitten.

3. Stekpoeder toevoegen

Heb je stekpoeder in huis? Fijn! Dan kun je de open wond in stekpoeder dopen en het poeder laten opdrogen.

Heb je geen stekpoeder? Geen probleem natuurlijk! Al bevordert stekpoeder de wortelgroei, waardoor de stek eerder wortels laat groeien.

4. Verpotten

Plaats de stek(ken) in potgrond. Doe een zakje over de stek om de luchtvochtigheid te verhogen. Het beste kun je de stek op een lichte en warme plek zetten.

Na zo’n drie weken tot enkele maanden zijn de stekken geworteld en klaar voor volwassen leven. Wanner de stek is geworteld mag je het zakje over de stek weghalen.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0