Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Lepelplant stekken met je handen

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Lepelplant?

De Lepelplant, oftewel Spathiphyllum, is naast bijzonder opvallend ook nog eens extreem luchtzuiverend. Een kamerplant met opvallende kenmerken dus! En dan hebben we het niet direct over de witte lepelvormige bloemen. Aangezien de Lepelplant zo populair is, begrijpen we maar al te goed dat je hem graag zou vermeerderen. Qua uiterlijk is de Lepelplant erg verwant aan bloeiende Anthuriums.

Het stekken van de Lepelplant is eenvoudig. In principe heb je meer dan je handen ook vrijwel geen benodigdheden nodig. Al kun je maar beter goed voorbereid zijn. Daarom hebben wij naast het stappenplan ook een lijst met benodigdheden voor je opgeschreven. Zo gaat dat stekken nog makkelijker.

Benodigdheden

 • Lepelplant (Spathiphyllum)
 • Scherp mes
 • Ontsmettingsmiddel
 • Handdoek
 • Bloempot met verse aarde

Lepelplant stekken in 4 stappen

1. Goede voorbereiding is de helft

Ondanks dat je een Lepelplant kunt stekken door te scheuren, is gereedschap toch handig. Wij raden aan om een scherp mes in de buurt te houden.

Maak het mes schoon met ontsmettingsmiddel of pure alcohol. Zo weet je zeker dat het gereedschap geen bacteriën doorgeeft aan de stek of moederplant.

2. Aan het werk

Leg een oude handdoek neer. Hierop kun je de stekken en moederplant op neerleggen.

Haal allereerst de moederplant uit zijn pot. Verwijder overtollige aarde en ontdek waar de scheuten aan de moeder vastzitten.

3. Scheur- en snijdwerk

Scheur dan de scheut voorzichtig van de moederplant af. Zorg er wel voor dat de stek beschikt over eigen wortels.

Lukt het scheuren niet direct? Pak dan het schone en scherpe mesje erbij. Zo snijd je de scheut van de plek waar hij niet direct loskomt van de moederplant.

4. Wachten maar!

Plaats dan de scheuten in hun nieuwe bloempot. Gebruik hiervoor verse aarde. Zo krijgen de stekken genoeg energie om schade te herstellen en weer verder te groeien.

Het handige is dat je nu ook direct de moederplant kunt verpotten. Daarna is het pas weer nodig over zo’n 2 à 3 jaar. Of als je nog eens zou willen stekken natuurlijk.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram

2 comments

 1. Hallo,

  Ik wil.mijn lepel plant graag vermeerderen. Kan dat nog in juni, of moet ik tot volgend voorjaar wachten?

  1. Danique van Studioplant

   Goedemiddag Nel,

   Vermeerderen van de Lepelplant kan zeker nog! De lente en het begin van de zomer zijn het meest geschikt, omdat er dan voor een langere periode veel zonlicht is. Dankzij de vele hoeveelheid zonlicht krijgt de plant genoeg energie om eventuele (wortel)schade te herstellen en wortelgroei te stimuleren.

   Veel succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0