Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Kruidenplant stekken en vermeerderen

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Kruidenplant?

Heb je weleens een Kruidenplant gekocht die ook al snel weer overleed? Gelukkig is het vermeerderen van Kruidenplanten erg eenvoudig. Zo zit je nooit meer zonder basilicum, munt of takjes tijm! Kruidenplanten zijn lastig in onderhoud. Het is daarom extra leuk om van een Kruidenplant verschillende stekjes te maken, zodat je altijd genoeg kruiden in huis hebt.
Houd bij het stekken en vermeerderen van je Kruidenplant wel goed in gedachten dat niet alle stekjes zullen groeien. Dit geldt voor zowel de stekjes in het water, als de stekjes in de aarde. Een Kruidenplant vermeerderen vergt extra veel liefde en oplettendheid. Helaas zal niet iedere stek goed wortelen, maar hierdoor leer je de Kruidenplant extra goed kennen!

Benodigdheden

  • Kruidenplant
  • Schaar
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water
  • Bloempot met verse potgrond
  • Optioneel: stekpoeder

Kruidenplant stekken in 4 stappen

1. Maak de schaar schoon

Je stekt een Kruidenplant door de plant te knippen. Het is dan ook belangrijk om de schaar van te voren te ontsmetten. Voor het ontsmetten kun je pure alcohol of ontsmettingsmiddel gebruiken.

2. Knip de stekken

Allereerst knip je enkele stengels uit de Kruidenplant. Zorg ervoor dat de stengels lang genoeg zijn! Wij raden aan om stengels van minstens 10 à 15 cm te knippen. Zo weet je zeker dat de stek genoeg blad heeft zodra hij in het water staat.

3. Zet de stek in het water

Indien je stekpoeder in huis hebt kun je wat stekpoeder aanbrengen op de wond van de stek. Laat het poeder goed opdrogen.

Zet na het opdrogen van het stekpoeder de stek in het water. Haal het onderste blad van de stek, zodat geen enkel blad het water raakt.

4. Verpotten maar!

Zodra de stek(ken) genoeg wortels hebben ontwikkeld kun je de stekken verpotten. Wij raden aan om een richtlijn van ongeveer 5 cm aan wortels aan te houden. Gebruik hiervoor een bloempot met daarin verse potgrond. Houd de eerste periode de grond van de stek altijd licht vochtig.

Alle stappen nog eens bekijken? In deze video stekken we basilicum en munt. Super makkelijk!

Video afspelen
Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

1