Stekken van de Klimop gaat zo

ALLES OVER HET STEKKEN

Hoe stek je een Klimop?

In de natuur kan de Klimop maar liefst 30 meter hoog worden. Zodra je de plant als kamerplant gebruikt zal dit niet het geval zijn, maar klimmen zal hij zeker. Qua verzorging doet de plant niet moeilijk. Zowel binnen als buiten.

Het stekken van de Klimop, oftewel Hedera, is zeer gemakkelijk. Net als de verzorging van de plant. Je hebt wel wat geduld én tijd nodig, maar dan heb je ook wat!

Benodigdheden

  • Klimop (Hedera)
  • Schaar
  • Vaasje met water
  • Bloempot met verse potgrond

Klimop stekken in 4 stappen

Stap 1: ontsmetten van de schaar

Het stekken van de klimop begint bij schoonmaken van de schaar. Gebruik pure alcohol of ontsmettingsmiddel om de schaar goed schoon te maken. Maak hierna de schaar goed droog.

Stap 2: knip de tak

Je kunt vlak onder het blad een stek knippen. Zorg er wel voor dat hoger op de stek ook blad zit. Het onderste blad haal je namelijk nog weg.

Ook kun je ervoor kiezen om meerdere kleine stekjes te knippen. Houd hierbij ook rekening met het onderste blad dat nog moet worden weggehaald.

Stap 3: stekken in water

Je kunt een Klimop het beste stekken in water. Vergeet hierbij niet om regelmatig het water te verversen. De stek zet je direct in het water, en ieder blad dat het water raakt haal je weg.

Het blad dat je moet weghalen kun je wegknippen, wegsnijden of met je handen lostrekken.

Stap 4: wachten en verpotten

Na ongeveer 4 tot 6 weken zijn er genoeg wortels gevormd aan de stek. Je kunt de stek uit het water halen en verpotten in een bloempot. Gebruik hierbij verse potgrond zodat er niet per ongeluk rouwvliegjes mee komen. Rouwvliegjes kunnen namelijk ontstaan in vochtige al gebruikte potgrond.

Verpot? That’s it! Je hebt de Klimop succesvol gestekt.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *