Kalanchoë stekken

De Kalanchoë is een vetplant, waardoor het verzorgen erg eenvoudig is. Een vetplant slaat namelijk water op in zijn blad. Scheelt jou weer tijd én water natuurlijk!

Net als het verzorgen is ook het stekken van de Kalanchoë erg makkelijk. Kalanchoës zijn net zo makkelijk als vetplanten en cactussen. Het enige waar je rekening mee moet houden is, dat wortelvorming bij een stek lang duurt.

Benodigdheden

  • Kalanchoë
  • Schaar of mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Bloempot met verse potgrond

Kalanchoë stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Snijd de stek los

Het vermeerderen van een Kalanchoë kan worden gedaan door voorzichtig een stengel met een paar bladeren af te snijden. Niet trekken bij het afsnijden van de stengel! Dit kan het stekje en de moederplant beschadigen. Zorg ervoor dat de stengel helemaal los is, zodat je het stekje niet beschadigt.

Stap 3: Plaats de stek los

Neem een bloempot met verse aarde. Plaats het stekje van de Kalanchoë in de pot met aarde. Zorg ervoor dat geen bladeren de aarde raken. Als er enkele bladeren de grond raken, kun je het beste de onderste bladeren verwijderen.

Het is belangrijk om ze in het begin geen water te geven. Wat je wel kunt doen, is de stekken besproeien met een plantenspuit.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Houd de grond van de stek licht vochtig met een plantenspuit.

Na ongeveer 3 weken zal de stek wortels krijgen. Zodra je ziet dat de Kalanchoë daadwerkelijk groeit, kun je regelmatig kleine beetjes water geven.

Geef in ieder geval niet te veel water. De Kalanchoë blijft een vetplant. En vetplanten hebben niet veel water nodig.

Heeft de stek voldoende wortels? Dan kan de stek in een pot met aarde gezet worden. Het beste is om verse potgrond te gebruiken om de wortelgroei te stimuleren. Zorg ervoor dat je de eerste tijd geen water geeft.

Shop onze Vetplanten

Volg ons op Instagram