Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Erwtenplantje (Senecio rowleyanus) stekken binnen 5 minuten

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Erwtenplantje?

De hangplant, het Erwtenplantje, is niet de makkelijkste in verzorging. Het is vrij eenvoudig om de plant te verzuipen. Doe je dit niet? Dan heb je nog lang plezier van de plant. Officieel luistert hij naar de naam Senecio rowleyanus, maar dat mag je al gauw vergeten. Net als andere hangplanten zoals de Ceropegia Woodii en de Moederplant is het Erwtenplantje een echte eye-catcher.

Het stekken van het Erwtenplantje is zó eenvoudig dat eigenlijk iedereen het kan. Je hebt wat geduld nodig, maar de eerste wortels verschijnen al snel. Het enige wat je nodig hebt is een schaar, en iets om de stek in te doen natuurlijk.

Benodigdheden

  • Erwtenplantje (Senecio rowleyanus)
  • Schaar
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water of bloempot met verse potgrond

Erwtenplantje stekken in 4 stappen

1. Kies de stekmethode

Het Erwtenplantje stekken kan op twee manieren. Stekken in water én stekken direct in de grond. Voordat je begint met stekken is het handig om alvast een keuze te maken.

Je begint in beide gevallen met het ontvetten van de schaar. Hiervoor kun je gebruik maken van pure alcohol of ontsmettingsmiddel.

2. Knip de stekjes

Zodra de schaar goed schoon is, is het tijd om hem ook daadwerkelijk te gebruiken. Pak de stengel(s) die je zou willen stekken. Zorg ervoor dat de stengel minstens 10 cm is.

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere stengels tegelijkertijd te stekken.

Belangrijk: knip de stengels lang genoeg. Het kan zijn dat de onderste erwtjes nog verwijderd moeten worden. Houd in ieder geval 2 erwtjes aan de bovenkant van de stek.

3. Stekken in water of aarde

Hier volgt de scheiding tussen stekken in water of in aarde. Voor het stekken in water geldt het volgende. Hang de stekjes van het Erwtenplantje in het vaasje met water. Raken de onderste erwtjes nog het water? Knip dan ook deze erwtjes van de stengel af.

Kies je ervoor om direct te stekken met aarde? Knip dan de onderste erwtjes van de stengel af. Steek hierna de stengel in de aarde. In plaats van het in de aarde steken kun je ook het stekje op de aarde leggen. Zorg er dan wel voor dat de plek waar je de erwtjes hebt afgeknipt goed op de bodem ligt.

4. Wachten op wortelgroei

Geef de stekken die in aarde zitten niet te veel water. Zorg ervoor dat de grond droogvalt tussen de waterbeurten door.

Op de plekken waar jij de erwtjes hebt afgeknipt kunnen nieuwe wortels ontstaan. Bij het stekken in water zullen er eerder wortels groeien dan bij de aarde methodes. Al is de aarde methode minder tijdrovend.

Na ongeveer een maand zullen er genoeg wortels aan de stekjes zitten. Zodra de wortels lang genoeg kun je de stekjes uit het water in de aarde verpotten.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0