Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Dieffenbachia stekken dankzij de stam

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Dieffenbachia?

De Dieffenbachia is een leuke en voornamelijk opvallende kamerplant. Je herkent de plant aan zijn bladtekeningen die in allerlei verschillende vormen voorkomen. De bladtekeningen van de Dieffenbachia zijn net zo bijzonder als bij Calathea’s. Naast dat je de plant makkelijk herkent, is het verzorgen van de Dieffenbachia ook goed te doen.

Het stekken van de Dieffenbachia is makkelijker dan het verzorgen van de plant. De Dieffenbachia groeit als stek het beste in water. Dit is een bijzonder én extra leuk proces. Zo kun je de wortels goed in de gaten houden.

Benodigdheden

  • Dieffenbachia
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Glas, vaas(je) of mok met water
  • Optioneel: stekpoeder

Dieffenbachia stekken in 4 stappen

1. Het mes schoonmaken

Je stekt een Dieffenbachia door een stam los te snijden. Wij raden aan om een scherp mes te gebruiken en deze van te voren goed schoon te maken.

Als je het mes niet schoonmaakt kunnen bacteriën onnodig verspreid worden naar de moederplant en stekken. Je kunt het beste ontsmettingsmiddel of pure alcohol gebruiken om het mes schoon te maken.

2. Stekken loshalen

De stekken van de Dieffenbachia komen voort uit de meerdere stammen die in de lucht groeien.

Pak het schone mes erbij en snijd een stek van minstens 10 cm. Bij grotere planten kun je beter een stek loshalen die groter is.

Aangezien je nu toch bezig bent kun je er ook voor kiezen om direct meerdere stekken te maken.

3. Stekken in aarde of in water

Het handige aan de Dieffenbachia is, dat de plant op twee manieren te stekken valt. De stekken groeien namelijk zowel in water als in aarde. Beide methodes werken, dus de keuze is aan jou!

Bij het stekken in water is het belangrijk om onderste blad te verwijderen.

Bij stekken in aarde kun je het beste een zakje om het blad en de bloempot vastmaken. Dit zorgt voor een betere luchtvochtigheid.

4. Verpotten

Zodra de stekken in water zo’n 5 tot 10 centimeter lang zijn kun je ze verpotten. Plaats de stekken in verse potgrond en houd de eerste weken de aarde wat vochtiger dan normaal.

Bij stekken in aarde kun je na ongeveer één maand de kas verwijderen. Houd in ieder geval de eerste periode nog vochtig.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0