Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Croton stekken met een kopstek

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Croton?

De Croton (Codieaum) is misschien wel één van de meest kleurrijke plantensoort die er is. Een totaal andere plant dan de meeste kamerplanten. Het opvallend blad van de Croton heeft fluoriderende kleuren variërend van roze tot geel, paars en oranje. Een Calathea heeft natuurlijk ook opvallend, maar niet zoals de Croton. De Croton is dan ook een echte eye-catcher! Wij begrijpen dan ook erg goed dat je de plant graag zou vermeerderen.

Het stekken van de Croton is in vier eenvoudige stappen te doen. Het is niet moeilijk, maar er zijn natuurlijk wel wat handelingen die je moet verrichten. Ach, je moet er wat voor over hebben om zo’n opvallende plant te vermeerderen!

Benodigdheden

  • Croton
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water
  • Bloempot met verse potgrond
  • Optioneel: plastic zak

Croton stekken in 4 stappen

1. Maak je mes schoon

Een van de belangrijkste dingen van stekken is het ontsmetten van het gereedschap of de benodigdheden. Doe je dit niet? Dan is de kans er groot dat je bacteriën verspreid. En dat is eigenlijk onnodig!

Met ontsmettingsmiddel of pure alcohol kun je het mesje dat je gaat gebruiken schoonmaken.

2. Kopstekken maken

Het stekken van de Croton gaat het beste met kopstekken. Kies een stek uit die minstens 15 cm lang is en over twee bladeren beschikt. De stek(ken) snijd je vlak onder het blad af.

Haal daarna de onderste bladeren van de stek af. Klinkt wat gek, maar de Croton heeft de groeiknopen nodig om wortelgroei te stimuleren.

3. Laat de stek uitlekken

Uit de stek van de Croton kan nog melksap stromen. Om het uitstromen te stoppen kun je de stekken in water houden. Zo stol je het uitstromen van nog meer melksap.

Als de stek is uitgelopen is het verstandig om de stek eerst nog even te laten drogen.

4. Plaats de stek in de aarde

Een Croton groeit het beste met simpele aarde, in plaats van als waterstek. Plaats de stekken in een bloempot met daarin verse aarde. Houd de aarde goed vochtig.

Wil je de groei bevorderen? Plaats dan een plastic zakje om de stek en bloempot. Na ongeveer één maand heeft de stek voldoende wortels gevormd en kun je het plastic zakje weghalen.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0