Clusia stekken

De Clusia is een zeer gemakkelijke kamerplant die overal groeit. Je herkent de plant aan zijn stevige ronde bladeren. Qua uiterlijk lijkt de Clusia erg op de Philodendron Atom.

Wij begrijpen het als je de Clusia zou willen vermeerderen. Goed nieuws! Het stekken van de Clusia is meer dan eenvoudig.

Benodigdheden

  • Clusia
  • Mes
  • Desinfectiemiddel of pure alcohol
  • Glas, vaas of beker met water
  • Optioneel: stekpoeder

Clusia stekken in 4 stappen

Stap 1: Desinfecteren

Maak eerst het mes schoon dat je wellicht gaat gebruiken.

Houd het mes onder heet water en maak het goed schoon. Zo vermijd je dat je onnodig bacteriën overbrengt tijdens het stekken.

Heb je toevallig desinfectiemiddel of pure alcohol? Desinfecteer het gereedschap dan na het afspoelen. Weg met die bacteriën en schimmels!

Stap 2: Snijd de stek los

Snijd een stengel van de Clusia net boven de bladeren af. Zorg ervoor dat de stek minstens 10 cm is, en 3 bladeren heeft.

Heb je toevallig stekpoeder in huis? Dan kun je het stekpoeder aanbrengen op de 'open wond'. Laat het poeder goed drogen!

Heb je geen stekpoeder? Geen probleem. Ook zonder kan prima. Hoewel het gebruik van stekpoeder de wortelgroei wel kan stimuleren. Het is dus een interessante optie om te overwegen.

Stap 3: Plaats de stek in water

Vul een vaas of glas met water. Zet de stek(ken) in de vaas. Zorg ervoor dat de stengel het water raakt, maar voorkom dat ook bladeren het water raken. Bladeren die het water raken kunnen gaan rotten.

Als bladeren in contact komen met water, zal alle energie van de stek naar de rottende bladeren gaan. Zorg er dus voor dat bladeren die het water raken verwijderd worden.

Stap 4: Verzorgen van de stekken

Ververs het water in het glas eens per week. Zo blijft de stek gezond!

Zodra er wortels beginnen te groeien kun je de stek in de grond planten. Wortels zullen meestal na 2-4 weken verschijnen. Zorg ervoor dat de wortels minimaal 5 cm zijn.

Shop onze Clusia's

Volg ons op Instagram