Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Clusia stekken in water

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Clusia?

De Clusia is een zeer makkelijke kamerplant, die dan ook werkelijk overal kan groeien. Je herkent de plant aan het harde ronde blad. Met dit blad zit de Clusia trouwens niet stil. De Clusia is namelijk een echte luchtzuiveraar! Qua looks past de Clusia erg goed bij de Philodendron Atom.

Wij begrijpen best dat je zo’n fijne kamerplant als de Clusia zou willen vermeerderen. Goed nieuws! Het stekken van de Clusia is meer dan eenvoudig. En als je toch bezig bent kun je gelijk die moederplant verpotten.

Benodigdheden

  • Clusia
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water
  • Optioneel: stekpoeder

Clusia stekken in 4 stappen

1. Maak je gereedschap schoon

En met gereedschappen bedoelen we voornamelijk een scherp mesje. Wij raden je aan om voor het schoonmaken gebruik te maken van ontsmettingsmiddel en/of pure alcohol. Zo weet je zeker dat alle bacteriën van het mesje verdwenen zijn!

2. Snijd de stekken

Voor het stekken van de Clusia kun je het beste stekken van minstens 10 cm maken. Zorg ervoor dat er minstens 3 blaadjes aan de stek zitten. Dus, drie bladeren en daaronder een steel van ongeveer 10 cm.

Snijd de stek schijn af. Dan heb je een grotere kans op het ontwikkelen van wortels.

3. De wond laten opdrogen

Heb je stekpoeder in huis? Breng dan voorzichtig wat stekpoeder aan op de wond van de stek en bij de moederplant. Laat het poeder goed opdrogen.

Heb je geen stekpoeder in huis? Geen probleem! Al kan stekpoeder er wel voor zorgen dat wortelgroei bevorderd wordt.

4. De Clusia in water

Zodra de stekken zijn opgedroogd, met of zonder stekpoeder, kunnen ze het water in. Laat geen enkel blad het water aanraken. Anders kan het blad gaan schimmelen, en dat is niet wat je wilt. Zodra blad gaat schimmelen gaat alle energie naar het afstervende blad. En dat terwijl alle energie juist naar wortelgroei moet gaan.

Het leuke aan de Clusia is dat je zowel de stekken als de moederplant ook continue in water kan laten staan. Hierbij is het wel belangrijk om eens per week het water te verschonen, en om regelmatig het glaswerk schoon te maken.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0