Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii) stekken

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Chinees Lantaarnplantje?

Een Chinees Lantaarnplantje is misschien wel de meest romantische hangplant die er is. Door zijn hartvormige blad en prachtige kleurencombinatie droom je al snel weg. Net als andere hangplanten, zoals het Erwtenplantje, de Graslelie en Muehlenbeckia, is het Chinees Lantaarnplantje een opvallende verschijning. 

Officieel heet het Chinees Lantaarnplantje Ceropegia Woodii en het stekken is vrij eenvoudig. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Benodigdheden

  • Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii)
  • Schaar
  • Ontsmettingsmiddel
  • Vaasje met water

Chinees Lantaarnplantje stekken in 4 stappen

1. Ontsmet de boel

Voordat je kunt stekken is het belangrijk om de schaar goed te ontsmetten. Doe je dit niet? Dan breng je eenvoudig bacteriën over aan zowel de moederplant als het stekje. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Zorg ervoor dat je na het ontsmetten de schaar goed droog maakt. Anders geef je het ontsmettende middel over, en ook dat is niet de bedoeling.

2. De schaar erin

Zodra de schaar goed schoon is kun je starten met knippen. Knip een stengel van het lantaarnplantje af. Zorg ervoor dat de stengel op zijn minst 10 cm is. Haal hierna met de schaar het onderste blad weg.

3. Stekken in water

Een lantaarnplantje is vooral goed te stekken in water. Plaats de stengels in een glaasje met water, en zorg ervoor dat geen enkel blad het water raakt. Is dit wel het geval? Haal dan het blad weg. Indien je het blad in het water laat hangen gaat het rotten. Na enkele weken zul je zien dat er wortels ontstaan aan de stengel.

4. Verpot de stekjes

Zodra de wortels minstens 3 à 5 cm zijn kun je de stekjes verpotten. Steek de kant van de wortels in de aarde. Het kan zijn dat het stekje een beetje moet wennen, maar uiteindelijk maakt ze al gauw nieuw blad aan.

Tip! Als het Chinees Lantaarplantje al wat ouder is maakt ze op den duur ook knolletjes aan. Knip deze knolletjes af en duw ze een beetje de grond in. Uiteindelijk groeit hier vanzelf weer een nieuw plantje uit!
Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0