Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Calathea stekken in aarde

ALLES OVER STEKKEN

Hoe stek je een Calathea?

De Calathea is een populaire kamerplant. Je herkent de plant in de meeste gevallen door zijn opvallende blad. Net als Maranta’s en Syngoniums beschikken Calathea’s over duidelijke bladtekeningen. Al kun je de Calathea ook kennen van zijn bijzondere bewegingen. Iedere avond sluit de plant haar blad, die ze in de ochtend weer opent. Een echte danseres dus!

De Calathea is een populaire kamerplant. Je herkent de plant in de meeste gevallen door zijn opvallende blad. Al kun je de Calathea ook kennen van zijn bijzondere bewegingen. Iedere avond sluit de plant haar blad, die ze in de ochtend weer opent. Een echte danseres dus!

Benodigdheden

  • Calathea
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Bloempot met verse potgrond

Calathea stekken in 4 stappen

1. Maak je benodigdheden schoon

Bij het stekken van de Calathea heb je een scherp mesje nodig. Om niet onnodig bacteriën te verspreiden raden we aan om het mes schoon te maken. Je kunt het beste ontsmettingsmiddel of pure alcohol gebruiken. Maak hierna het mes goed droog.

2. Begin met verpotten

Haal de Calathea uit zijn pot. Je kunt het beste de aarde die in de bloempot zit vervangen voor verse potgrond. Zo is het niet nodig om de Calathea nog eens te verpotten.

Maak de wortels en scheuten zo goed mogelijk schoon. Haal vastzittende aarde los en schud voorzichtig met de plant. Zo maak je het jezelf makkelijker om de scheut(en) los te halen.

 3. De scheut wegsnijden

Snijd hierna voorzichtig de scheut van de moederplant af. Het is verstandig om zo dicht mogelijk bij de moederplant te snijden. Heb je de scheut bijna los? Trek de scheut dan in ieder geval niet los van de moederplant. Doe je dit wel? Dan heb je kans dat de scheut zijn wortels verliest of flink beschadigen.

4. Pot de stekken op

De bloempot waarin de moederplant zat kun je gebruiken voor de stekken. Kies voor de moederplant een bloempot die minstens 20% groter is. Zo vermijd je dat de plant in een te kleine bloempot groeit, waardoor wortels zullen beschadigen. Wij raden aan om naast een nieuwe bloempot ook te kiezen voor verse potgrond. 

Houd de eerste weken de aarde van de stekken licht vochtig. Zo bevorder je wortelgroei.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0