Cactus stekken in 3 stappen

ALLES OVER HET STEKKEN

Hoe stek je een Cactus?

Van de hoge koude gebergtes tot op de Caribische Cariben. Het maakt de Cactus allemaal niets uit. Of hij nu wel of niet in de volle zon staat, als hij maar weinig water krijgt. Verder gaat hij gewoon lekker langzaam zijn gangetje.

Net als de verzorging van de kamerplant is ook het stekken van de cactus eenvoudig. Wat snijden met een mes, en je bent klaar. Of nou ja, zo eenvoudig is het ook weer niet. Binnen 3 stappen ben je klaar. That’s it.

Benodigdheden

  • Cactus
  • Mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Bloempot met verse bloempot

Cactus stekken in 3 stappen

Stap 1: maak je mes schoon

Een cactus stekken kan vrij eenvoudig zijn. Zeker wanneer er kleine bolletjes aan de cactus groeien. Al is het stekken van een cactus die in de lengte groeit ook geen hogere wiskunde.

Je kunt het beste eerst een mes goed ontsmetten. Hiervoor kun je pure alcohol of ontsmettingsmiddel gebruiken. Maak daarna het mes ook goed droog.

Stap 2: snijden maar

Heb je een cactus die bolletjes groeit? Dan kun je deze bolletjes er voorzichtig afsnijden.

Groeit jouw cactus in de lengte? Dan kun je de stam vlak bij de grond afsnijden. Laat in beide gevallen de wond van de stek minstens een week goed opdrogen.

Stap 3: potgrond mixen

Zodra de stekjes zijn opgedroogd kunnen ze de grond in. Gebruik hiervoor een mix van potgrond en zand. Je kunt hier het bolletje op leggen, of de stek in de grond steken.

Zet het stekje op een standplaats met veel indirect zonlicht. Geef in geen enkel geval het stekje water. Dit doe je pas zodra er groei zichtbaar is.

Tip: Heeft de cactus last van wortelrot, of er zit rot in de stam? Dan kun je het beste om de rot heen snijden. Raak je per ongeluk wat rot aan? Maak het mes dan ook goed schoon. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat je de rot verspreidt.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *