Aglaonema stekken en vermeerderen zonder benodigdheden

ALLES OVER HET STEKKEN

Hoe stek je een Aglaonema?

Aglaonema is de perfecte badkamerplant. Ze houden van een vochtige omgeving en staan graag op donkere plekjes. Het verzorgen van de Aglaonema is niet gemakkelijk. Leer de plant goed kennen, dan heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Het stekken van de Aglaonema is erg eenvoudig. In principe heb je dan, naast je handen, geen benodigdheden nodig. Oké, wellicht is een handdoek tegen de troep wel handig. Scheuren maar!

Benodigdheden

  • Aglaonema
  • Mes
  • Bloempot met verse aarde
  • Handdoek

Aglaonema stekken in 4 stappen

Stap 1: het zekere voor het onzekere nemen

Je stekt een Aglaonema door de plant in meerdere planten te scheuren. Het kan zeker als je de plant voor het eerst stekt wat onwennig zijn. Wij raden daarom aan om toch wat benodigdheden bij de hand te hebben.

Ontsmet voor de zekerheid een scherp mes. Je kunt hiervoor pure alcohol of ontsmettingsmiddel gebruiken. Zorg er wel voor dat het mes goed droog is voordat je deze gaat gebruiken.

Stap 2: verpotten van de Aglaonema

Het stekken van de Aglaonema begint bij het neerleggen van een handdoek. Je haalt hierna voorzichtig de plant uit zijn bloempot. Dankzij de handdoek beperk je de rommel van loslatende aarde.

Haal allereerst al het aarde uit de bloempot en ververs deze met nieuwe aarde. Voordat je de moederplant na het stekken weer in zijn oude pot plaatst, kun je het beste en bloempot gebruiken die 20% groter is.

Stap 3: scheur de moederplant

Voordat je begint met het scheuren van de moederplant, is het verstandig om te bedenken in hoeveel stekken je de plant zou willen verdelen. Scheur de moederplant hierna voorzichtig uit elkaar.

Houd er rekening mee dat de stekken wel beschikken over eigen wortels.

Gaat het scheuren niet zo eenvoudig? Pak dan het mesje erbij en snijd de wortelkluit los van elkaar.

Stap 4: verpotten

Tevreden? Dan kun je de stekken én moederplant voorzien van een bloempot. Gebruik hierbij wel verse aarde, zodat de stekken genoeg voedingsstoffen hebben om wortelschade te herstellen.

Zet de stekken op een standplaats met indirect zonlicht, en houd de grond licht vochtig. Zo bevorder je wortelgroei.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *