Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Zijn schoenen gemaakt van planten de toekomst?

ZOMAAR WAT HANDIGE INFORMATIE

Schoenen gemaakt van planten?

Wil je nog meer aarden dan dat je nu al doet? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op dit moment zijn er ontwikkelingen gaande, waarvan je niet eens wist dat je daarop zat te wachten.
Toch is dit wat je wilt: schoenen gemaakt van planten. Is dit een toekomst fantasie of werkelijkheid?
© vivobarefoot.com

Primus Lite II Bio

De schoenen waar we het over hebben luisteren officieel naar de naam Primus Lite II Bio. Ze zijn voor 30% gemaakt van plantaardige producten. Teleurgesteld? Nee joh! Dit is namelijk pas het begin. Denk er eerst nog eens goed over na.

Door te kiezen voor de plantaardige producten wordt het maakproces korter en is de productie duurzamer. De schoenen worden op dit moment gemaakt van mais, natuurlijk rubber en alg. Hoe? Dat gaat zo!

Plantbased schoenen

Je hebt nog nooit naar je kamerplanten gekeken met het idee: ‘Dit wil ik graag aan mijn voeten!’. Dat begrijpen wij volledig. Wij wisten ook niet dat dit is wat we willen. Schoenen gemaakt van planten. Toch is het zo! Wij willen ze voelen, ruiken en dagenlang dragen aan onze voeten.

Nu zit je waarschijnlijk met één grote vraag. Waar gaat dit over? Of misschien wel belangrijker, hoe worden deze schoenen dan gemaakt van planten? Ook dat snappen we! We leggen ‘t je dan ook maar al te graag uit.

1. Magische maïsvelden

Het hoofdmateriaal van de schoenen komt uit het maïsveld. Om jou warme voeten te geven wordt er glucose gewonnen uit deze velden. Dit wordt ook wel Susterra® propanediol genoemd. De glucose wordt gebruikt in het harde bovenwerk en voor zool van de schoenen. Het bovenste gedeelte van de schoenen bestaat maar liefst voor 70% uit deze glucose. Het bovenste gedeelte wordt door de glucose extra flexibel. Hierdoor zijn de schoenen goed te gebruiken als sportschoen en handig voor op reis. Je kunt de schoenen namelijk opvouwen! Waar maïs wel niet goed voor is. 😉

2. Extra milieuvriendelijk

Naast de Susterra® propanediol wordt ge voor de schoenen gebruik gemaakt van natuurlijk rubber. Dit natuurlijke rubber is afkomstig van rubberbomen uit Vietnam. Deze natuurlijke en sterke rubber zorgt voor extra grip in de zolen.

Nog een ingrediënt voor de zolen: alg. Het oogsten van alg zorgt niet alleen voor schone oceanen, maar het herstelt de oceanen ook. Extra goed voor het milieu dus! Het alg wordt gebruikt voor zowel de binnen als buiten zolen.

Blijven ontwikkelen

Het doel van Vivo Barefoot? Volledig milieuvriendelijke schoenen. Er worden op dit moment namelijk nog steeds niet-plantaardige producten gebruikt. De schoenen zijn dan ook zeker nog niet perfect, maar het is een stap in de goede richting.

Wie weet kunnen we over een aantal jaar schoenen kopen gemaakt van kamerplanten. Perfect voor iedere plantenliefhebber. En voor nu: vooral goed voor het milieu. Dat is ook wat waard.

Enthousiast? Je kunt de schoenen via Vivo Barefoot bestellen.

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0