Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Plantenvoeding voor 365 dagen? Het kan!

ZOMAAR WAT HANDIGE TIPS

Wanneer gebruik je plantenvoeding?

Hoe vaak gebruik jij plantenvoeding? Waarschijnlijk minder of juist veel meer dan nodig! Plantenvoeding is ook een lastig fenomeen. Helemaal zonde als je het maar een enkele keer gebruikt. Wat dacht je van je portemonnee en de ruimte in de kast die nu bezet is?
En misschien nog wel belangrijker: je kamerplanten? Die zijn aan het wachten op extra voeding. Helemaal in de zomer! Dan groeit er niet alleen veel nieuw blad, je plant moet ook harder werken door het warme weer. Daarom stellen we je graag voor aan Grondleggers. Wat dat zijn? Dat leggen we je met alle liefde uit!

Hoe werkt een Grondlegger van Soil Sisters?

Nou dat leggen we je met alle liefde uit! Het is heel simpel:

 1. Er zijn twee soorten Grondleggers. Bij een bloempot met potmaat 15 is één small variant genoeg. Een potmaat groter dan 15? Kies dan voor de large. Bij een potmaat groter dan 30 kun je het beste twee large Grondleggers gebruiken.
 2. Maak met je vingers voorzichtig een kuil (van ongeveer 5 cm diep) in de aarde.
 3. Leg de Grondlegger(s) hierin.
 4. Dek de Grondlegger(s) af met de losse aarde.
 5. Geef je kamerplant water!

Makkelijker kan niet toch? Wij zijn dan ook gezwicht voor die kleine tabletjes.

Nog een beetje extra voeding?

Hoe weet je nu precies hoeveel water je kamerplant nodig heeft? En hoe vaak? Je kunt een gebruiksaanwijzing lezen, maar die kent natuurlijk geen individuele gevallen. Iedere plant is namelijk anders. Zo kan overbezorgdheid juist zorgen voor een overschot aan water en wortelrot. Dat overkwam ook Mecheline van Soil Sister.

Kan gebeuren! Ook wij hebben heus wel eens een plant zo erg verzorgd, dat hij daaronder bezweek. Maar dan ken je de zus van Mecheline, Marie-Fleur, nog niet! Marie-Fleur heeft een geheim, waardoor de zieligste hoopjes plant veranderen in sterke superplanten.

Soil Sisters

Het geheim? Een klein, rond tabletje vol met natuurlijke voedingsstoffen. Oftewel, een Grondlegger. Plantenvoeding in zijn puurste vorm. En beschikbaar bij de zusjes Mecheline en Marie-Fleur die ook wel luisteren naar Soil Sisters.

Wat zit er in de Grondleggers van de Soil Sisters?

1. Organische meststof

Hartstikke leuk allemaal, maar hoe komt zo’n Grondlegger nou aan zijn goede werking? Dat ligt natuurlijk aan zijn ingrediënten! Een Grondlegger bestaat uit drie basis ingrediënten. En dat trio, dat is heel wat waard! Ze verbeteren met z’n drieën voornamelijk de potgrond, wat dan weer zorgt voor alle andere voordelen. De wortels van je kamerplant kunnen de meststoffen beter opnemen, waardoor je plant weer gelijkmatig groeit én gezond blijft.

2. Langzaam werkende stikstof

Voor je planten is stikstof een essentieel element voor het aanmaken van eiwitten en een sterk DNA. De elementen bevorderen de groei én de fotosynthese. Een gebrek aan stikstof zorgt voor ongelukkige planten. Ditzelfde geldt voor een overmatig gebruik van stikstof. In de Grondleggers is daarom een langzaam werkende stikstof toegevoegd. Zo krijg je plant niet teveel en zeker niet te weinig stikstof toegediend.

3. Natuurlijke hummuszuren

Dankzij de hummuszuren in de Grondleggers worden enkele stoffen, zoals Calcium en Magnesium, aan elkaar geboden. Dit levert voor de bodem veel voedingsstoffen op. Voeding die jouw kamerplant dan weer omzet in maximale groei. Iets wat we allemaal wel willen!

4. Gunstige bodembacteriën

Als je denkt aan het woord bacteriën, is dit vaak niets goeds. Toch is dat niet altijd waar! In de natuur leeft maar liefst 95% van alle planten tussen de bacteriën. Hartstikke goed juist! Deze bacteriën zijn nuttige bodemschimmels die het wortelbereik vergroten. En dat gunnen we jouw kamerplanten ook!

“Slechts 5 minuten werk voor jou, en een jaar lang plezier voor je plant!”

Onze ervaringen

Natuurlijk hebben wij ook de Grondleggers van Soil Sisters geprobeerd. Informatie delen zonder eigen kennis zijn wij namelijk niet zo’n voorstander van! Laten we maar gelijk beginnen bij het begin. We kochten de Grondlegger mini’s. Omdat we er zeker van wilden zijn dat zelfs de kleinere variant zijn werk doet.

In ons huis staat een Draceana die de winter nog maar halsoverkop heeft overleefd. Veel bruin blad, kale plekken en enkele nieuwe stukjes groen. Maar vooral een zielig hoopje. Dit leek ons de beste plant om mee te testen. Naast zo’n ongelukkige plant kozen we voor onze Strelitzia. In tegenstelling tot de Draceana een zeer gelukkig plant met enkele nieuwe opgerolde bladeren.

Toeval of niet?

Bij het planten van de Grondlegger had onze Strelitiza al wekenlang een opgerold blad. Dat blad opende een week na het planten zomaar ineens. Puur toeval, of niet? Wij laten dit aan jou over, maar toevallig is het zeker.

Na 1,5 week begon ons hoopje Draceana verschil te laten zien. Nieuwe scheuten! De scheuten waren nog klein en opgerold, maar de nieuwe scheuten waren er. Een verandering die al maanden niet had plaatsgevonden. Al helemaal niet in deze hoeveelheid. Grondleggers, was it you?

Een maand gebruiken

Na een maand testen zijn we meer dan tevreden. Nieuwe scheuten, mooi blad en tevens ook groot blad. Na de zichtbare resultaten zijn we als plantenliefhebbers ook meer dan tevreden. Het is niet meer nodig om eens in de zoveel tijd nieuwe plantenvoeding aan te schaffen, en de maandelijkse extra voeding is niet meer nodig. Dat scheelt ons tijd én geld!

Recensie

Als we de de Soil Sisters met hun Grondleggers een waardering moesten geven was dit zeker weten een 10/10. Een uitermate goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ook Grondleggers aanschaffen? Dat kan bij de volgende verkooppunten.

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram

2 comments

 1. Goede informatie! Lijkt mij een leuk product

  1. Studioplant.nl

   Bedankt voor je reactie, Lies! Wij zijn ook zeer enthousiast over de Grondleggers van Soil Sisters 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0