Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Dé trends voor het najaar van 2018

ZOMAAR WAT INFORMATIE

Wat zijn de plantentrends van 2018?

In de meest donkere en koele periode van het jaar is het vooral belangrijk om gezelligheid in huis te brengen. Een plant is daar de perfecte sfeermaker voor. In de winter mogen kamerplanten dan ook kleurrijk zijn, zolang ze maar sfeer brengen.

De Orchidee en de Anthurium zijn in het najaar populaire planten, maar ook kunstplanten zijn in deze periode van het jaar populair. Kunstplanten zijn makkelijk in onderhoud en erg duurzaam door de mogelijkheid de kunstplanten opnieuw te gebruiken.

Het wisselen van seizoenen

De overgang van een warme zomer naar de herfst kan zeker voor kamerplanten hard werken zijn. Er is minder water nodig, er is minder daglicht aanwezig in huis en door de verwarming kan de luchtvochtigheid in een huis nogal schommelen. Een goede verzorging is tijdens het najaar en de winter dan ook erg van belang. In het najaar mag de potgrond af en toe best wat aan de droge kant zijn, beter te droog dan te nat! De Philodendron, Calathea, Kentia Palm en de Sansevieria zijn makkelijke planten om in deze wisseling van seizoen te houden.

Jouw favoriete kamerplant in de winter

Kijk goed naar de planten in je huis, ze vertellen je meer dan je denkt. Houd hierbij wel rekening dat iedere plant anders is, en dat iedere plant een andere verzorging nodig heeft. Zo heeft de ene plant in het najaar wat extra water nodig, de ander wil graag meer licht en weer een andere plant vindt het fijn om besproeid te worden. Belangrijk is het om je planten goed te leren kennen, want alleen dan weet je wat hij nodig heeft om te groeien.

5 tips voor de overwintering van kamerplanten

1. Lichter dan licht

Heb je een kamerplant die geniet van veel licht? Zorg dan er in het najaar voor dat de plant nog steeds genoeg licht krijgt. De dagen zijn korter en er zal minder licht het huis binnenkomen. Houd hier dan ook goed rekening mee!

2. Temperatuur

Denk niet alleen aan voldoende licht, maar ook aan de temperatuur. Zo heeft een mediterrane kamerplant meer warmte nodig, dan planten die vorst kunnen verdragen. Belangrijk: als je een kamerplant op een warme plek zet, heeft deze ook meer licht nodig. Let hier dan dus ook goed op!

3. Pas op verbranding

Ja, dat hoor je goed! Zet je mediterrane kamerplanten niet naast een verwarming. Dit overleeft geen enkele kamerplant! Naast een verwarming zal de plant snel uitdrogen.

4. Wateringsysteem

In het najaar en vooral in de winter hebben kamerplanten minder water nodig dan in het voorjaar of de zomer. Laat je kamerplant hieraan wennen! Laat je kamerplant niet van de een op de andere dag twee weken droog staan. Het is beter om het water geven goed af te bouwen. Steeds een beetje minder water bij een steeds lagere frequentie.

5. Extra liefde

Het mag dan wel najaar zijn. Vergeet kamerplanten niet in je winterdip! Geef de planten én kerstboomevenveel liefde. Kijk goed naar de verschillende behoeften en geef eventueel meer water indien nodig. Daarnaast kun je kamerplanten in de winter goed verwennen door eens in de zoveel tijd te benevelen. Door de verwarming die dagen aanstaat zal de luchtvochtigheid veranderen. Benevelen kunnen je planten dan extra waarderen.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0