Lieveling van de maand: april

Dit is Yucca en hij komt uit een grote familie. Er zijn maar liefst 40 soorten! Onze Eloy komt oorspronkelijk uit het droge Midden-Amerika. Dit maakt hem een makkelijke vent. Ken je de Yucca nog niet? Goed opletten! Eloy is vrijwel met iedereen een match.

De uitverkorene

Waarom de Yucca onze lieveling van de maand is? Omdat het zo’n makkelijke gozer is, daarom! Hij klaagt niet, en als iets hem niet zint dan zal hij dit laten merken. En daarnaast ziet hij er gewoon super stoer uit. Ook in jouw huis!

Bloeiende bloemen

Bloemen? Ja, dat hoor je helemaal goed! Een Yucca kan in bloei komen. Alhoewel het zeldzaam is in Nederland, kan het gebeuren. Komt je Yucca in bloei te staan? Het leuke aan de bloemen is, dat na de groei er vaak nieuwe scheuten ontstaan.

In sommige landen worden de grote bloemen van de Yucca zelf gekookt! Mocht jouw kamerplant in bloei komen? Verwijder de bloemen dan op tijd. Deze kosten veel energie voor de plant, wat ervoor kan zorgen dat deze doodgaat.

Verzorgen doe je zo!

De Yucca is een makkelijke kamerplant die weinig verzorging nodig heeft. Het is niet nodig om te benevelen, je hoeft niet wekelijks met een gieter langs en extra voeding heeft hij ook niet nodig. Wat hij wel nodig heeft? Liefde!

  • Water geven? Dat is een makkelijke klus! In de winter heeft je groene vriend eens in de 4 a 6 weken water nodig. Echter lust hij in de lente en zomer wel meer water. Vooral op warme dag! Een handige tip: de Yucca kun je beter minder dan teveel water geven.
  • Een gevolg van teveel water is geel blad. Helemaal als het blad ook nog gaat hangen! De bladeren van je Yucca horen in een punt positie te staan, en teveel water zorgt voor hangend blad. Geef een paar weken geen water en hervat het met een kleinere hoeveelheid.
  • Een Yucca kan niet zonder direct zonlicht. Al is teveel zonlicht ook geen goed idee! Met bruin blad laat de Yucca weten dat zijn blad aan het verbranden is. Plaats je groene vriend wat verder van het raam vandaan.

Wil je ook zo’n toffe Yucca in je woonkamer? Dat snappen we! Zelfs als je twijfels hebt. De verantwoordelijkheid voor Eloy is dan ook niet niets. Neem contact met ons op voor al je vragen!

Shop hier je eigen Yucca

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *