Alles over de Pilea

In de jaren 70 was deze populaire kamerplant al een echte hit! Geboren in China en nu te zien op menig Instagram, de Pannenkoekenplant. Het leukste? Je hebt binnen no-time een leger aan kleine pannenkoekenplantjes.

De oorsprong van de pannenkoekenplant

Hoe de Pilea aan zijn opvallende bijnaam komt? Dat is makkelijk! Zijn mooie ronde blad doet denken aan pannenkoeken of muntjes. Vandaar dat wij hem de Pannenkoekenplant noemen. In China, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt, noemen ze hem de Chinese Money Plant. Een echte kleine geldboom dus!

Babyfabriek

De kamerplant is een eenvoudige! Eens per week een slok water én een zonnige standplaats. That’s it! Ondanks dat je er weinig voor hoeft te doen, krijg je veel terug.

Een Pilea staat bekend als makkelijke kamerplant, maar dat niet alleen! Het leukste is dat ze veel en vooral vaak nieuwe baby’s laat groeien. Je kunt deze baby’s stekken en een legioen aan Pannenkoekenplanten creëren. Vooral leuk als je nog een hobby zoekt! 😉

Gele bladeren

Ondanks dat de Pannenkoekenplant makkelijk is in onderhoud, kan ze last krijgen van geel blad. Gele bladeren bij een Pannenkoekenplant is helemaal niet ongewoon. Wees dan ook zeker niet bang!

De schaar erin!

Geel blad dat zich onderaan de kamerplant verzameld kun je er voorzichtig afhalen met een schaar. Doe dit regelmatig! Zoe houd je de Pilea niet alleen gezond, maar groeit ze ook sneller nieuwe stammen voor haar baby’s.

Volledig verkleurd blad

Krijgt je hele Pannenkoekenplant gele bladeren? Dan staat ze waarschijnlijk op de verkeerde plaats. Ze krijgt of teveel of te weinig zonlicht. Zet haar daarom eens op een andere plek, en kijk of er iets veranderd.

Bonus!

Het gebeurt zelden, maar jouw Pannenkoekenplant kan zomaar in bloei komen te staan. Ze groeit zoals alle andere baby’s een nieuwe steel. Uit deze stengel groeien uiteindelijk kleine witte bloemetjes! Dan weet je in ieder geval zeker dat ze zich thuisvoelt bij jou.

Heb jij al bloemetjes aan je Pannenkoekenplant gehad? Of twijfel je over haar gele blad? Laat het ons weten! We denken graag met je mee, en we zien al je Instagram waardige kiekjesgraag  tegemoet.

Shop hier je eigen Pannenkoekenplant

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *