Lieveling van de maand: januari

Daar is ze dan: de lieveling van januari. Bella, oftewel de Monstera Deliciosa. Een bijzondere én makkelijke kamerplant met luchtzuiverende functie.

Groeispurt en een mosstok

Bella is een opvallende gatenplant. Als jij haar al in huis hebt staan kan het maar zo zijn dat ze heel anders groeit dan op de foto’s hier. Dat klopt! Iedere Monstera Deliciosa is anders en groeit anders. De ene zal in de hoogte groeien terwijl de ander liever de grond opzoekt. De richting is natuurlijk te sturen door een mosstok of simpelweg door het verbinden van de vertakkingen. Toch zal je Monstera zelfs met hulpmiddelen groeien hoe ze wil. Een eigenwijze prinses!

Wortelende hartjes

Niet alleen de groeirichting van Bella is opvallend, haar blad is dat ook. Hartvormig met hier en daar en gat of zelfs meerdere gaten. Bijna ieder blad is identiek! Om meer bladeren te groeien zal je haar eens per week water moeten geven. En het meest opvallende? Bella groeit wortels gewoon aan haar vertakkingen! Hoe groter je Monstera, hoe meer wortels je kunt zien. Wortels die diep de grond in gaan, maar ook wortels gewoon aan het uiteinde van een blad. Of zelfs ergens in het midden! Het kan Bella niet gek genoeg.

Baby’s maken

Als je Bella goed verzorgd zal ze snel groeien. Dan zal ze wortels en nieuw blad maken. En met die gekke wortels van Bella kun je kleine Bella’s maken. Hoe je dat doet? Dat zie je in onze video. In de video stekken wij een Monstera Deliciosa tot echte prinsesjes. We verklappen alvast, die baby’s groeien als kool!

Het lievelingetje van de klas

Waarom Bella nu juist onze lieveling is? Omdat ze zo lekker gewoon is gebleven. Gewoon doen waar ze zelf zin in heeft, ieder seizoen en iedere dag. Een wortel hier of daar, en een blad omhoog of juist omlaag. Het maakt haar niets uit! En daar kunnen we als mensen iets van leren. Wees lekker jezelf, net als Bella!

Heb je deze prachtige koningin al in huis? Bij twijfel: doen! Of stel ons al je vragen over Bella, dan helpen wij je graag verder in het maken van een keuze.

Shop hier je eigen Monstera

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *