Lieveling van de maand: februari

Misschien ken je haar al, misschien niet. Ze is in ieder geval een speciale kamerplant: de Calathea. Een zeer luchtzuiverende plant met iedere avond weer een bijzonder kunstje.

Schone luchtjes

De Calathea is een van de meest luchtzuiverende kamerplanten die er bestaan. Met haar bijzondere bladeren vol figuren en kleuren geeft ze je de extra zuurstof die je nodig hebt. Ze haalt chemicaliën uit de lucht die je niet gemakkelijk zelf kunt zuiveren. Een perfecte plant voor in de slaapkamer of keuken dus! En omdat de Calathea liever geen zonlicht ziet, werkt ze ook perfect in de badkamer.

Bijzonder blad

Er zijn verschillende soorten Calathea. En nog belangrijker: alle soorten Calathea hebben ander blad. De ene is sterk de ander juist slap. Het ene blad is groen met paars de ander heeft een rode gloed. De meest speciale zijn hieronder genoemd.

  • Calathea Lancifolia: heeft blad waarvan de onderkant van de bladeren egaal rood is.
  • Calathea Zebrina: heeft een blad van fluweel.
  • Calathea Makoyana: een van de soorten met een sterk en stevig blad.

Spannende goocheltrucs

Daarnaast heeft de hygiënische Calathea nog meer bijzonderheden. De leukste? Iedere avond als jij naar je bed vertrekt doet ze haar bladeren dicht voor een schoonheidsslaapje. Maar wees niet bang! Iedere ochtend, vlak voor de eerste zonnestralen, zijn haar bladeren weer klaar voor een nieuwe dag. Niet alleen een leuke functie, maar ook extra hygiënisch!

Heb je deze bijzondere kamerplant al in huis? Zo, niet? Zeker doen! Stel ons al je vragen over de Calathea, dan helpen wij je graag verder in het maken van een keuze.

Shop hier je eigen Calathea

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *