Lieveling van de maand: maart

Wellicht heb je het mooie blad van de Aloacasia al eens zien langskomen op je Insta feed. Zo niet? Als je de Alocasia Zebrina hebt gezien kan je er in ieder geval niet meer omheen. Haar bijzondere steel en hartvormige blad zijn echte paradepaardjes.

Tropische verassing

Als je jaren geleden in Azië een plekje nodig had om te schuilen kon je altijd bij Alocasia terecht. Haar grote blad zorgt ervoor dat jij, zelfs in een tropische regenbui, altijd droog blijft.

De bladeren kunnen zelfs een doorsnede van anderhalve meter krijgen! Om deze bladeren mooi en stevig te houden stoot de Alocasia haar oude blad af. De onderste bladeren worden dan bruin en vallen langzaamaan uit.

Moeilijke vriendin

De Alocasia kent vele verschillende soorten met verschillende wensen en behoeften. Wat ze allemaal gemeen hebben? Groot en opvallend blad.

Ken je de kamerplant Olifantsoor al? De Alocasia Zebrina wordt ook wel Olifantsoor genoemd en is vooral bekend om haar gekleurde stengels. Alhoewel de stengels prachtig zijn om naar te kijken mogen ze niet te snel groeien. Ja, dat hoor je goed! Lees onderstaande tips dan ook eens goed door.

Je eigen plantenhulp

Als je goed naar jouw eigen Alocasia luistert is er geen probleem te bekennen. Ze laat namelijk duidelijk merken wanneer ze te weinig zonlicht of teveel water krijgt. Hoe je dit merkt?

  • Gaan de stengels van het blad hard groeien? Waarschijnlijk krijgt je Alocasia te weinig zonlicht! Door haar stengels te laten groeien hoopt ze dat haar bladeren meer zon opvangen.
  • Gaan de bladeren hangen? Wellicht zijn ze te hard gegroeid! Zorg er dan ook voor dat je de Alocasia eens in de zoveel tijd draait. De bladeren groeien namelijk naar de zon.
  • Wordt ze een beetje kaal of krijgt ze last van gele bladeren? De Alocasia stoot haar eigen bladeren af om steviger blad te creëren. Als ze blad afstoot en daarna te weinig zonlicht krijgt, zal er niet op tijd nieuw blad aangroeien en kan ze kaal blijven.

Heb je al een Floor in huis? Of twijfel je nog? Neem eens contact met ons op! We denken graag met je mee over het aanschaffen van een Alocasia Zebrina.

Shop hier je eigen Alocasia

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *