Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Kamerplanten voorbereiden op de zomer

ZOMAAR WAT HANDIGE TIPS

Hoe krijg je planten zomerklaar?

Planten zijn gezellig, mooi en in sommige gevallen ook nog eens luchtzuiverend. Toch lijkt het alsof iedere plant die bij jou in de buurt komt doodgaat. Aan je liefde voor planten ligt het niet, maar aan wat dan wel?
Je kamerplanten staan het hele jaar al op zijn plek. Inclusief diezelfde bloempot. Wat dacht je van een opfrisbeurt? Tijd om je planten te verpotten!

Planten die al zomerklaar zijn

Planten zomerklaar maken in 3 stappen

Stap 1: verpotten

Tijd voor een nieuwe bloempot. Haal de zon naar binnen door te kiezen voor een kleurrijk nieuw huis voor je kamerplant. Of zorg voor een nieuwe sfeer door eens te kiezen voor ander materiaal. Een nieuwe frisse wind door je huis dus.

Verpotten zorgt ervoor dat je planten nieuwe energie krijgen om te groeien. Verse aarde heeft daarnaast als voordeel dat water beter kan doorstromen naar de wortels.

Stap 2: stekken

Haal niet alleen een frisse wind door je interieur, door de keuze van een nieuwe bloempot, ook je plant vernieuwd graag. Kamerplanten zoals de Monstera of een hippe Pannenkoekenplant maken snel baby’s. De vraag is wat jij hiermee doet.

Zorg jij wel voor een thuis voor deze nieuwe stekjes? Door je planten eens goed onder handen te nemen met een snoeischaar, zorg jij voor een nieuw begin. Een begin voor de nieuwe stekjes, en een frisse basis voor je oudere kamerplant. Een win-win-situatie!

Stap 3: verplaats je planten

Waarschijnlijk staan je kamerplanten al tijden op dezelfde plaats. Prima, ze staan daar vaak dan ook met een reden. Heb je de ruimte, en op meerder plekken zonlicht? Zet je planten dan eens op een nieuwe plek.

Het verhuizen van je planten kan zorgen voor een nieuwe sfeer in je huis, maar kan ook goed zijn voor je kamerplant zelf. Let hierbij wel goed op welke plant graag waar wil staan. Een plant die liever in de schaduw staat moet je dan ook niet in direct zonlicht zetten. Merk je dat de verhuizing zijn vruchten niet afwerpt? Je kunt ze altijd terug verhuizen. Home is where the heart is, toch?!

Onze nieuwste kamerplanten

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0