Klein woongeluk: planten voor de allerkleinsten

Met de huidige woon- en huurprijzen kan het maar zo zijn dat je in een bezemkast woont van 6 vierkante meter. Ondanks de kleine ruimte kan het gebruik van kamerplanten juist ruimtelijk werken. Maar hoe doe je dat dan? Welke planten gebruik je, en welke juist niet?

Mini bloempotten

Ga voor mini’s! Geen uitbundige Musa of Dracaena, maar pak het kleiner aan. Wat dacht je van mini cactussen in een hangende bloempot? Of creëer je eigen mini urban jungle door verschillende soorten kleine planten bij elkaar te plaatsen. Leuk voor op de vensterbank of een dressoir!

Klimop als kamerplant

Alhoewel je het niet vaak ziet, het kan zeker. Een klimop in je mini domein. Door te werken met hoge planten die naar beneden hangen laat je de ruimte groter lijken. Daarnaast kun je ook kiezen voor planten in hangende bloempotten of op een plantenstandaard. Door te spelen met hoogte oogt je woning ruimtelijker.

Ecosysteem

Als je dan toch gekozen hebt voor kleine planten kun je er ook een grote eyecatcher van maken. Maak er een eigen ecosysteem van!

Doe de kleine varen en andere mini’s die houden van vochtigheid in een grote glazen vaas. Daarbij nog enkele voedingskorrels, aarde en wat verse houtskool en je ecosysteem is af.

Niet alleen leuk om naar te kijken maar ook handig. Je hebt er geen omkijken aan! Meer informatie over het eco systeem? Lees ons blog erover.

Keuze is reuze

Wees vooral niet bang om een kamer nog kleiner te laten lijken. Probeer het een en ander uit en werk in de hoogte. Woon je zelf ook klein en heb je een eigen mini urban jungle gecreëerd? Stuur ons je tips of laat een foto zien van jouw paleisje.

Zit je nog met vragen, of kom je er niet uit? Stuur ons dan een berichtje!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *