Waarom kamerplanten goed zijn voor je gezondheid

Kamerplanten doen meer voor je gezondheid dan je in eerste instantie denkt. Heus, ze staan leuk in je huis en geven sfeer. Maar die groene vrienden van je doen meer dan dat!

Een stressvrij leven

Heb je een kamerplant met bloemen, zoals de Anthurium? Goed nieuws! Planten met bloemen zorgen voor stressvermindering. Neem bijvoorbeeld een Jasmijn. De bloemen van de Jasmijn hebben een bijzonder aroma die zorgt voor een rustgevende sfeer.

Of kijk naar de bijzondere kleuren van je kamerplant. Heb je een paarse Calathea? Het kijken naar intense kleuren van bladeren zorgt voor extra adrenaline in je hersenen. Hierdoor gaat niet alleen je energieniveau omhoog, ook krijg je meer zuurstof en ontspan je gemakkelijker. Waar gekleurde bladeren wel niet goed voor zijn!

Meer concentratie

Studeer je in een kamer zonder kamerplanten? Test eens met het plaatsen van een plant in deze kamer. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een plant voor maar liefst 70% meer oplettendheid zorgt.

Het beste? Door kamerplanten gaat je productiviteit met 15% omhoog! Zo komt die scriptie of die presentatie sneller af. Genoeg reden voor een simpele test en het verhuizen van je planten. Toch? Of niet?

Helende werking

De Aloë Vera ken je vast en zeker, maar wist je ook van de voordelen van deze plant? Ondanks het stoere uiterlijk van de kamerplant is deze juist heel zorgzaam.

Het blad van de plant is namelijk een medische hulpmiddel, en heeft een geneeskrachtige werking. Het sap uit de bladeren zorgt er onder andere voor dat je wondjes sneller helen. Dus niet alleen leuk om in huis te zetten, maar ook handig! 

Tropische spa

Wil je even al je zorgen vergeten? Ook dan zijn planten het antwoord. Door ze liefdevol te besproeien, blad af te nemen met een doekje en het snoeien van planten raak je ontspannen. Op die momenten kun je even nergens meer aan denken. En niets is beter voor je gezondheid dan ontspannen.

Ontvochtigen van je huis

Huizen die slecht geventileerd zorgen voor verschillende gezondheidsklachten. Denk aan hoofdpijn, een geïrriteerde huid of jeukende ogen. Maar er is goed nieuws! Er zijn kamerplanten die zorgen voor het ventileren van je huis.

Planten die je huis ventileren zijn kamerplanten met een luchtzuiverende functie. Een voorbeeld is de Varen. Deze zorgen voor een schonere lucht in je huis. Niet alleen goed voor de luchtvochtigheid, maar ook voor jou! Luchtzuiverende planten zorgen namelijk voor meer zuurstof. Waarom dat zo belangrijk is voor je gezondheid? Zuurstof is een belangrijke brandstof voor je lichaam.

Wil je meer weten over planten die goed zijn voor je gezondheid? Of heb je vragen over bovenstaande functies? Stuur ons een bericht met al je vragen en sturen je antwoorden tegemoet. 

Shop hier luchtzuiverende planten

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *