Shopping Cart

Gratis thuisbezorgd

Uitgebreide verzorging handleidingen

Klanten geven ons een 9,6 / 10

Instaproof: zo fotografeer je planten

ZOMAAR WAT INFORMATIE

Hoe maak je een instaproof planten foto?

Wil je niet alleen zelf de ster zijn op je Instagram-account, maar ook je kamerplanten in de spotlight zetten? De volgende tips maken van je account één geheel. Het beste? Je foto’s worden alles behalve saai.
Hoe jouw groene vriend je Instagram omhoog gaat helpen? Jij gaat influencerwaardige foto’s maken zonder daarin teveel moeite te stoppen. Hoe je dat gaat doen? Stop de volgende tips goed in je hoofd bij het maken van nieuwe foto’s.

De leukste planten om te fotograferen

Planten professioneel fotograferen in 4 stappen

1. All about perspective

Als je naar je account gaat en een goede blik werpt op al je foto’s krijg je een goed beeld van je favoriete perspectief. Maak je alleen foto’s op je eigen hoogte? Dan ben je niet de enige! Toch is het interessant om eens ander perspectief te gebruiken. Ga eens door je knieën voor een foto, of zoek het hoger op. Of wat dacht je van een close-up? Zorg voor zoveel mogelijk afwisseling.

2. Verschillende bladsoorten

Als je planten op de foto zet, is het leuk om te variëren in de soort plant. Maar nog leuker is om diverse bladsoorten naast elkaar te zetten. Denk hierbij aan een vetplant in combinatie met een sierlijke Monstera of een stoere Dracaena. Het juiste contrast maakt je foto extra speciaal.

3. Filters en instellingen

Maak je graag gebruik van een filter? Wees dan consequent! Houd hierbij rekening dat niet ieder filter bij iedere foto past. Een goede tip is dan ook om het filter niet volledig 100% te laten dekken. Ga voor een 50%, of speel met contrast en helderheid. Als je maar ongeveer dezelfde instellingen aanhoudt zal je feed één geheel worden.

4. Lookbook

Heb je de tips in je hoofd opgeslagen? Maak dan een concreet plan! Waar wil je nu foto’s van maken? En wat moet er op je foto’s komen te staan? Neem een kijkje in ons lookbook! Deze staat boordevol inspiratie voor al je nieuwe foto’s.

Meer over kamerplanten?
Volg ons op Instagram
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis thuisbezorgd

In Nederland, België en Duitsland

Verzorging handleidingen

alle informatie die je nodig hebt

We scoren een 9,6!

Bekijk onze reviews

Bestel nu

en betaal later

0