Instaproof: zo fotografeer je planten

Wil je niet alleen zelf de ster zijn op je Instagram-account, maar ook je kamerplanten in de spotlight zetten? De volgende tips maken van je account één geheel. Het beste? Je foto's worden alles behalve saai.

Wil je je Instagram tot een hoger niveau tillen? Daar kunnen je planten een grote rol in spelen! Hoe jouw groene vriend je gaat helpen? Jij gaat influencerwaardige foto’s maken zonder daarin teveel moeite te stoppen. Hoe je dat gaat doen? Stop de volgende tips goed in je hoofd bij het maken van nieuwe foto’s.

All about perspective

Als je naar je account gaat en een goede blik werpt op al je foto’s krijg je een goed beeld van je favoriete perspectief. Maak je alleen foto’s op je eigen hoogte? Dan ben je niet de enige! Toch is het interessant om eens ander perspectief te gebruiken. Ga eens door je knieën voor een foto, of zoek het hoger op. Of wat dacht je van een close-up? Zorg voor zoveel mogelijk afwisseling.

Verschillende materialen

Als je planten op de foto zet, is het leuk om te variëren in de soort plant. Maar nog leuker is om diverse bladsoorten naast elkaar te zetten. Denk hierbij aan een vetplant in combinatie met een sierlijke Monstera of een stoere Dracaena. Het juiste contrast maakt je foto extra speciaal.

instaproof: hoe fotografeer je kamerplanten

Filters en instellingen

Maak je graag gebruik van een filter? Wees dan consequent! Houd hierbij rekening dat niet ieder filter bij iedere foto past. Een goede tip is dan ook om het filter niet volledig 100% te laten dekken. Ga voor een 50%, of speel met contrast en helderheid. Als je maar ongeveer dezelfde instellingen aanhoudt zal je feed één geheel worden.

Lookbook

Heb je de tips in je hoofd opgeslagen? Maak dan een concreet plan! Waar wil je nu foto’s van maken? En wat moet er op je foto’s komen te staan? Neem een kijkje in ons lookbook! Deze staat boordevol inspiratie voor al je nieuwe foto’s.

Heb je zelf nog tips of heb je toch nog onze hulp nodig? Stuur ons een berichtje! 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *