Hoe werkt een luchtzuiverende plant eigenlijk?

Je hebt er vast al meer over gehoord dan je zou willen: luchtzuiverende planten. Echter bestaan de verhalen die je hoort meer uit mythes dan uit werkelijke feiten. Daarom leggen wij stap voor stap uit hoe een luchtzuiverende plant daadwerkelijk werkt. Wij gunnen je namelijk een wereld vol waarheden én kamerplanten.

Alles over luchtzuiverende planten

Heb je al kamerplanten in huis? Dan heb je vast al eens goed naar het blad van je planten gekeken. Mooie vromen, diepe groeven of vertakkingen. Details die je met het blote oog kan zien. Maar, er kamerplant kan ook meer dan je met het blote oog kunt zien!

Zonder dat je het kunt zien herhalen sommige kamerplanten een bijzonder proces. Een proces van luchtzuivering. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? Dat leggen we je graag uit!

Schone duurzame keuze

Of wat dacht je van die sterke etenslucht die blijft hangen in je keuken of eetkamer? Een luchtzuiverende plant kan zelfs deze luchtjes verbloemen. Door de etenslucht ‘in te ademen’ filtert de luchtzuiverende plant de lucht. Een soort natuurlijke luchtverfrisser dus!

De infographic in groot formaat bekijken? Dat kan!

Infographic-kamerplanten-studioplant.nl
Infographic-kamerplanten-studioplant.nl

Open huidmondjes en fotosynthese

Luchtzuiverende planten letten overdag de huidmondjes van zijn blad open. Door het openzetten van deze huidmondje wordt koolstofmonoxide, oftewel CO2, omgezet in zuurstof. Een proces dat met het blote oog niet zichtbaar is.

Nu vraag je je vast af waarom kamerplanten hun huidmondjes openen. Fotosynthese is je antwoord! Een plant heeft energie nodig, net als jij. Deze energie krijgt hij door middel van fotosynthese. Om fotosynthese uit te voeren heeft een plant drie dingen nodig:

  1. Water
  2. Koolstofdioxide (CO2)
  3. Zonlicht

Van het water en de koolstofdioxide maakt je plant een soort suiker, dit is glucose. Om de glucose volledig te produceren is er licht nodig. Door middel van deze drie benodigdheden maakt je kamerplant glucose én zuurstof. Zo kan je kamerplant weer lekker groeien en hangt er weer schone zuurstof in je huis.

Maar er is meer!

Naast de schone zuurstof in je huis voegen ze ook meer waterdamp toe. Hierdoor verbeterd de luchtvochtigheid in je huis. Extra handig voor in bijvoorbeeld de badkamer, waar vaak veel vocht te bekennen is. Luchtzuiverende planten kunnen in jouw badkamer zorgen voor een betere luchtvochtigheid. Niet alleen goed voor jou, maar ook tegen schimmels en vochtplekken.

Hebben we je al overgehaald? Bekijk dan onze favoriete luchtzuiverende planten! Zit je toch nog met vragen? Stuur ons dan gerust een berichtje. We leggen het proces van de luchtzuiverende plant graag aan je uit.

Bekijk hier onze favoriete Luchtzuiverende planten

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *