Een ode aan de hangende bloempot

Als je een kamerplant koopt is de tweede stap het kopen van een bloempot. Toch is een hangend exemplaar nog geen standaard. Hoe komt dit? En wat zijn eigenlijk de voordelen van zo'n hangende bloempot?

Alles over de hangende bloempot

Naast de plantenstandaard kennen we nog zo’n leuke variant bloempot. Een hangend exemplaar, in verschillende formaten, materialen en ook nog eens zelf te maken. En het leukste? Ook in de kleinste ruimtes is er plek voor een hangende bloempot.

Met een hangende bloempot heb je enkel een plafond nodig. Leuk voor bij je bed, boven een dressoir of in de hoek van je kamer. Wil je een echte eyecatcher? Kies dan voor een kleurrijke variant!

Do it yourself

Als je een beetje creatief bent kun je zelf ook aan de slag met de hangende bloempot! Dit heb je nodig:

  • kamerplant in een bloempot
  • touw of textielgaren
  • schaar
  • (optioneel) haak voor aan het plafond

Belangrijk is om te beginnen met het knippen van vier strengen draad. Deze moeten ongeveer 2,5 a 3 meter zijn. Dan begint het knopen van je hangende bloempot. Zo makkelijk is het! Oh, en heb je geen touw of textielgaren? Dan kun je ook een oud t-shirt gebruiken.

Kattenliefhebbers opletten

Heb jij thuis een kat of kater zitten? Dan herken je waarschijnlijk de volgende situatie! Je komt thuis van je werk en je ziet het al snel: er zijn er happen uit je favoriete kamerplant. Die lieve kat van je, vind deze plant namelijk net zo leuk als jij.

Ook voor jou en je kat kan de hangende bloempot een oplossing zijn! Belangrijk is om deze niet op te hangen in de buurt van een kast, of iets anders waarop geklommen kan worden. Dan heeft zo’n hangend exemplaar weinig zin. 😉

Wil je een hangende bloempot bestellen, maar heb je geen idee welke? Of twijfel je simpelweg of een hangende bloempot wel past in je interieur? Neem dan gerust contact met ons op! Wij beantwoorden met liefde al je vragen.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *